Čilić teškom mukom preko Nizozemca do četvrtfinala Memphisa

Više od dva i pol sata trebala su Marinu Čiliću da upiše pobjedu protiv Nizozemca Igora Sijslinga, igrača protiv kojeg mora puno lakše rješavati meč. Nije Marin igrao dobro, jako se mučio, servis nije slušao i na kraju je uz spašene tri meč lopte prošao dalje…

Igor Sijsling nije trebao biti težak protivnik Marinu Čiliću. Očekivalo se da će Čilić bez većih problema do pobjede, ali u meču u kojem je sve išlo krivim smjerom, Marin može biti zadovoljan što je na kraju ipak uspio slaviti.

Već u prvom setu bilo je očito da to neće biti baš tako lagan posao za Čilića.

Na reternu je imao priličnih problema i nije se nikako mogao približiti oduzimanju servisa iako je uspijevao osvajati poene protiv servisa, ali kada je trebalo napraviti konačni pritisak, Sijsling se izvlačio.

Set je otišao u tie-break gdje je ipak Marin dominirao, odmah pobjegao na 4:0 i Nizozemac se više nije uspio vratiti.

Drugi set je krenuo vrlo loše. Već kod 2:1 Sijsling je izborio 15:40 i napravio break, u sljedećem Čilićevom servis gemu imao je još dvije prilike za dvostruki break, ali tu se Marin uspio spasiti, no zaostatak do kraja seta nije uspio nadoknaditi. Sijsling je uspješno dovršio posao i sa 6:3 poravnao na 1-1 u setovima.

U trećem setu sve je bilo mirno do 5:5. Čilić tu s dvije neforsirane pogreške i jednim dobrim napadom Sijslinga na drugi servis ulazi u probleme i Nizozemac stiže do 15:40. Unatoč tome što nije mogao ubaciti prvi servis, Čilić stiže do 40:40, Sijsling još dva puta dolazi do break lopte, ali i ovaj put se Čilić spašava.

Uz puno muke Marin je izvukao težak servis gem u kojem je Sijsling bio pred vratima pobjede, imao je četiri break lopte koji bi bile “male meč lopte” s obzirom kako je servirao u ključnim trenucima meča.

Napokon nakon dva sata i 23 minute meča Marin je uspio doći do prve break lopte u cijelom meču kada je stigao na 30:40 kod 6:5 što je ujedno bila i meč lopta, nije ju uspio iskoristiti i set je otišao u tie-break.

Mučenje je nastavljeno i u odlučujućem gemu meča. Čilić je bio taj koji je konstantno morao hvatati zaostatak, prvi servis i dalje nije slušao i Sijsling se našao pred pobjedom karijere kada je stigao do 6:4 i dvije meč lopte. Prvu je imao na servisu, ali ruka je zadrhtala i Čilić se uspio spasiti.

Nova prilika se Sijslingu otvorila kod 7:6 kada je ponovno imao meč loptu i servis, ali niti ovaj put nije bio uspješan, čak štoviše, izgubio je oba poena na servisu i Marin je stigao do 8:7 i druge meč lopte u susretu. Nakon dva sata i 37 minuta uspio je završiti posao i daleko teže od očekivanja izboriti četvrtfinale.

Tek 48 posto ubačaja prvog servisa Marina Čilića je premalo, dodajmo tu i brojne pogreške u samoj igri, dobar servis Sijslinga do posljednjeg tie-breaka i jasno je zašto se Marin toliko mučio. Na kraju će pamtiti samo pobjedu i prolazak u četvrtfinale.

Tamo ga očekuje daleko teži protivnik, Japanac Kei Nishikori koji će puno bolje koristiti pogreške. Za pobjedu protiv Nishikorija trebat će značajno bolje izdanje nego protiv Sijslinga.

 

hrsport.net

 

Odgovori