Marija Sušac najbolja sportašica, Zoran Planinić najbolji sportaš općine Čitluk u 2012. godini

U organizaciji Športskog saveza Brotnja, danas je u prekrasnom ozračju Hotela Brotnjo u Čitluku održana tradicionalna svečanost proglašenja i uručivanja priznanja najboljim sportašima, klubovima i zaslužnim sportskim djelatnicima čitlučke općine za 2012. godinu. Bila je to svojevrsna smotra svekolikog rada i rezultata ostvarenih na području tjelesne kulture i športa čitlučke općine u prošloj godini, kojoj su, uz predstavnike Športskog saveza Brotnja i općinske čelnike, nazočili i brojni sportaši, sportski djelatnici, predstavnici klubova, mjesnih zajednica i ostali ljubitelji sporta.

Fotogalerija⇒

Mile Pavlović

 

Nakon intoniranja Lijepe naše i odavanja počasti svim umrlim i poginulim sportašima, prigodne riječi nazočnima i čestitke dobitnicima priznanja izrekli su : Milorad Prusina, tajnik Športskog saveza Brotnja, i čitlučki načelnik Ivo Jerkić. Jerkić je u ime pokrovitelja – općine Čitluk – čitlučkim sportašima čestitao na priznanjima i postignutim uspjesima, obećao daljnju potporu i zahvalio im što dično ime svoga Brotnja uspješno pronose diljem svijeta.

 

dodjela001Karatistica Marija Sušac najbolja sportašica, a košarkaš Zoran Planinić najbolji sportaš

Kao i prošle godine, odlukom ocjenjivačkog suda za najbolju sportašicu čitlučke općine za 2012. godinu proglašena je karatistica Marija Sušac, članica KK Brotnjo. Marija je već dugi niz godina spada u sam vrh hrvatskog karatea, a svoju kvalitetu potvrdila je i u prošloj godini na Prvenstvu Hrvatske u Poreču osvajanjem laskavog naslova seniorske prvakinje Hrvatske u kategoriji do 60 kg. Isti uspjeh Marija je postigla i na Cro Openu – otvorenom prvenstvu Hrvatske, a okitila se i brončanom medaljom u ekipnoj konkurenciji seniorki.

 

dodjela002Zoran se iz Amerike vratio u Europu, prvo u Španjolsku a nakon toga u Rusiju gdje igra i danas. Iza dugogodišnjeg standardnog reprezentativca Republike Hrvatske izuzetna je sezona okrunjena osvajanjem Eurocupa. Planinić je proglašen najkorisnijim igračem Final Foura, a priznanje za uspjehe Planiniću je stiglo i u vidu proglašenja za najboljeg košarkaša Hrvatske u 2012. godinu. Prošlogodišnju sezonu, u kojoj je pored uspjeha s Khimkijem bio drugoplasirani u prvenstvu Rusije, Planinić smatra za svoju najbolju sezonu u karijeri. U Zoranovo ime priznanje je preuzeo njegov otac Jozo Planinić.

Najbolji ženski i muški klub

Odlukom ocjenjivačkog suda, naslov najuspješnijeg ženskog kluba općine Čitluk za 2012. godinu pripao je ŽHKK Brotnjo 94., a priznanje je preuzeo direktor kluba Slaven Markota. Popularne bubamare i ove su sezone osvojile Ligu Herceg-Bosne i izborile plasman u Premijer ligu, a kadetkinje tog kluba bez poraza su završile sezonu te osvojile i laskavi naslov kadetskih prvakinja BiH.

Istodobno, za najboljeg sportaša čitlučke općine u prošloj godini s pravom je izabran je svjetski poznati profesionalni košarkaš Zoran Planinić, član ruskog BC Khimki. Taj proslavljeni hrvatski reprezentativac svojim majstorijama na parketu godinama ljubitelje košarke ostavlja bez daha. Zahvaljujući odličnim igrama, Planinić je 2003. godine hrvatske parkete zamijenio parketima najjače košarkaške lige svijeta u kojoj je proveo tri sezone igrajući u New Yersey Netsi.

Uručeno i posebna priznanje – nagrada „Bože Gagro”

Danas je, također, dodijeljeno i posebno priznanje koje nosi ime po pokojnom Boži Gagri, utemeljitelju Atletskog kluba Brotnjo i velikom poznavatelju, ljubitelju i promicatelju „kraljice sportova” na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada „Bože Gagro” pripala je Damiru Jerkiću, dugogodišnjem treneru ŽHKK Brotnjo 94., koji je zaslužan za ostvarene rezultate kluba i sveukupni razvoj ženske košarke u Brotnju i Hercegovini. U Damirovo ime priznanje je preuzeo direktor kluba Slaven Markota, a u ime obitelji Bože Gagro uručio ga je Toni Šego.

 

Za najbolju mušku ekipu proglašen Malonogometni klub Brotnjo Čitluk. Priznanje je preuzeo direktor kluba Zlatko Jarkić. Članovi tog kluba prošlogodišnju sezonu završili su na trećem mjestu Prve malonogometne lige Federacije BiH i bili na korak do završnice prvenstva BiH. Pred sam kraj ovogodišnje sezone MNK Brotnjo ima izglednu šansu da sudjeluje u završnici prvenstva BiH.

Danijel Vučić najbolji trener

Kao i godinu dana ranije, laskavi naslov najboljeg trenera općine Čitluk za 2012. godinu pripao je Danijelu Vučiću, treneru Karate kluba Hercegovina Čitluk. Da je Vučić poznati i priznati dugogodišnji karatist i vrsni trener tog borilačkog sporta, najbolje potvrđuju brojni rezultati koje je ostvario. Kao natjecatelj Danijel je bio član svih nacionalnih selekcija reprezentacije Hrvatske i osvajač brojnih odličja na državnoj, regionalnoj i međunarodnoj sceni. Taj profesor sporta karateom se bavi već 25 godina, nositelj je crnog pojasa 3. dan, a trenerski angažman započeo je 2000. godine.

Ostala priznanja

dodjela003Posebne nagrada za vrhunske rezultate mladih sportaša postignute na europskoj i svjetskoj sceni uručene su : karatisti Ivanu Martincu, osvajaču zlatne medalje na Europskom prvenstvu u karateu, i košarkašu Andriji Ćoriću, osvajaču brončane medalje na Europskom prvenstvu u Litvi.

Priznanje za promicanje i razvoj sportske rekreacije pripalo je MZ Međugorje čiji je malonogometni klub zasluženo osvojio prestižni naslov Malonogometne lige Hercegovine, a preuzeo ga je Dragan Vasilj, predsjednik MZ Međugorje

Za najboljeg sportaša juniora čitlučke općine u 2012. godini proglašen je košarkaš Andrija Ćorić, član HKK Široki Wwin, a naslov najbolje sportašice juniorke pripao je karatistici Jeleni Zovko iz KKI Hercegovina Čitluk. 

Karatist Ivan Martinac, član KK Hercegovina, izabran je za najboljeg kadeta, a košarkašica Karla Krasić iz ŽHKK Brotnjo 94., za najbolju kadetkinju čitlučke općine.

Karataš Deni Šarac (KK Brotnjo) proglašen je za najboljeg mlađeg kadeta, a atletičarka Marija Ivanković iz AK Brotnjo za najbolju mlađu kadetkinju općine Čitluk.

Istodobno, na današnjoj svečanosti za najbolje športske nade općine Čitluk u 2012. godini proglašeni su : Josipa Dragićević, Leonardo Korać, Ivan Pehar, Barbara Krasić, Ivan Buntić, Mateo Juka, David Doko i Petar Rozić.

Treba istaknuti da su čitlučku sportsku svečanost svojim nastupom i glazbenom dijelu programa uveličali su učenici Osnovne glazbene škole Brotnjo iz Čitluka. 

Odgovori