Čilić u finalu PBZ Zagreb Indoorsa

Marin Čilić igrat će u finalu ATP turnira u Zagrebu. U polufinalu je pobijedio branitelja naslova Mihaila Južnija sa 4:6, 6:3, 6:3.Prvi nositelj turnira je loše otvorio meč, izgubio servis u sedmom gemu. U devetom je vratio izgubljeno, ali je već u sljedećem ponovno posustao i dozvolio Rusu da uzme prvi set.

U drugi set Južnij je ušao ozlijeđen, a Čilić je to iskoristio u sedmom gemu kada je iskoristio prvu break loptu. Do kraja seta je sigurno sačuvao servis i odveo meč u treći set.

Najbolji hrvatski tenisač sa sjajnom igrom nastavio je i u trećem setu kojeg je otvorio breakom.

Ipak, u četvrtom gemu je izgubio servis, a zatim se izderao na suca zbog opomene koju je dobio. Međutim, to kao da ga je probudilo, pa je još dva puta uzeo servis suparniku i izborio treće finale u Zagrebu.

“Melzer mi odgovara”

“Mihail je igrao sjajno, ovaj teren mu odgovara, ali sam iskoristio njegove probleme s nogom”, rekao je Čilić, osvajač turnira iz 2009. i 2010. godine, kojeg u finalu čeka Jurgen Melzer.

“Protiv njega imam dobar omjer (6-2), odgovara mi. On igra na bljeskove, nekoliko tjedana odlično, pa nekoliko očajno. Nadam se će mi navijači pomoći kao danas.”

Index.hr

 

 

Odgovori