Dodig i Pavić bez posljednjeg koraka u Zagrebu, drugi nositelji uzeli naslov

Ivan Dodig i Mate Pavić su drugu godinu u nizu doživjeli poraz u finalu parova na PBZ Zagreb Indoorsu. Hrvatski dvojac je na posljednjem koraku izgubio od drugih nositelja, Austrijanca Juliana Knowlea i Slovaka Filipa Polašeka, koji su došli do prvog zajedničkog naslova…

Tražeći korak više nego prošle godine, kada su ih u finalu nadjačali Marcos Baghdatis i Mihail Južni, Ivan Dodig i Mate Pavić još jednom su zaustavljeni na posljednjoj prepreci u konkurenciji parova na zagrebačkom dvoranskom ATP turniru. Drugopostavljeni austrijsko-slovački par Julian Knowle/Filip Polašek pobijedio ih je sa 6:3 i 6:3, za prvi zajednički naslov nakon dva izgubljena finala, lani u Beču i početkom ove sezone u Dohi.

 

“Momci su odigrali odlično. Trudili smo se, ali servirali su jako dobro, sve su odigrali kako treba”, opisao je Dodig poslije poraza u finalu: “Tjedan je bio odličan, možemo biti zadovoljni iako je šteta što nismo otišli do kraja.”

U prošlogodišnjem finalu bilo je 6:2 i 6:2 za Baghdatisa i Južnog, pa je ovo bio mali korak unaprijed, kako se Ivan osvrnuo uz osmijeh: “6:2 i 6:2, pa 6:3 i 6:3, svake godine idemo naprijed 50 posto. Ako se nastavi tako, eto nas na tronu za pet-šest godina.”

Mate Pavić istaknuo je da ovo nije bilo najbolje što su mogli odigrati, ali… “Protivnici su servirali i reternirali dobro. Sve u svemu, nismo imali neke velike šanse”, rekao je 19-godišnji ljevoruki Splićanin, pojašnjavajući zbog čega mu parovi idu bolje nego singl: “Igrao sam par puta s Ivanom koji je dobar partner, a osim toga, možda u paru imaš manje odgovornosti. Imam udarce koji više za parove nego za singl, retern, servis i voleje.”

Dodigu je ovo bio treći poraz u isto toliko finala parova na ATP turnirima, nakon onih lani u Zagrebu s Pavićem i u Memphisu s Brazilcem Marcelom Melom. Pavić je, pak, jedino ranije finale u ovoj konkurenciji imao prošle godine na Indoorsu.

Knowle i Polašek došli su do prvog zajedničkog naslova, ali i jedan i drugi u kolekciji već imaju titule na ATP turnirima. 38-godišnji Knowle osvojio ih je 14, a 11 godina mlađi Polašek devet.

PBZ Zagreb Indoors, 10.2.2013., parovi, finale:

Knowle/Polašek (Austrija/Slovačka, 2) – Dodig/M. Pavić (Hrvatska) 6:3, 6:3

 

HRSPORT.NET

 

Odgovori