Čilić uspješno krenuo u Melbourneu

Marin Čilić je dobro krenuo na Australian Openu, prvo kolo mu je donijelo domaćeg igrača Marinka Matosevica koji nije bio teža prepreka i nije to niti smio biti. Australac je imao neke prilike koje nije iskoristio, no Čilić je sasvim zasluženo prošao u drugo kolo…

Dva sata i 24 minute trebale su Marinu Čiliću da riješi pitanje pobjednika u dvoboju protiv Australca Marinka Matosevica. Matosevic je tijekom meča imao 11 break lopti, ali nije iskoristio niti jednu, svoje prilike je tako propustio dok je Čilić bio očekivano uspješniji i uzeo je pobjedu u tri seta.

 

Od početka meča Čilić je krenuo koncentrirano i prvih nekoliko servis gemova nije bilo problema. Zatim su uslijedile prve muke, spasio je dvije break lopte kod 4:3, a kada je u tome uspio, odmah je oduzeo servis protivniku i došao u priliku uzeti set. Matosevic je i u desetom gemu skupio jednu break loptu, no Čilić ju je spasio te iskoristio drugu set loptu za 6:4.

Ta kriza na servisu koja se pojavila u završnici prvog seta prenijela se i na početak drugog seta i Marin je imao dosta problema. Ipak, Matosevic to nije uspio iskoristiti što će na kraju biti kažnjeno. Najveću priliku Matosevic je imao kod 5:4 kada je došao do set lopte protiv servisa, ali tu se Čilić izvukao i po receptu iz prvog seta, odmah oduzeo servis protivniku već u narednom gemu i sa 6:4, 7:5 odškrinuo si je vrata drugog kola.

Trebalo je još osvojiti treći set u koji je Matosevic ušao svjestan kako će teško nešto više napraviti, igra Čilića polako je krenula uzlaznom putanjom, a dosta je pomagao i Matosevic koji je počeo nizati pogreške u sve većem broju što ga je dovelo u nezavidan položaj.

Prvi break je stigao kod 1:1, drugi kod 4:2 i Čilić je bez veće muke uzeo treći set te izborio prolazak u drugo kolo Australian Opena.

Bio je ovo puno lakši meč od onog na US Openu prošle godine kada je Matosevic imao 2:0 u setovima, ali Čilić je uspio preokrenuti meč i otići do pobjede. Ovaj put je Čilić bio oprezniji i nije dozvolio protivniku da ga iznenadi.

Dok Matosevic nije iskoristio niti jednu od svojih 11 break lopti, Čilić je iskoristio četiri od deset ponuđenih, pogodio je devet aseva uz 55 posto ubačaja prvog servisa. Imao je i 15 winnera više (34:19) i sedam neforsiranih pogrešaka manje (40:33).

U drugom kolu igrat će protiv boljeg iz meča Rajeeva Rama i Guillerma Garcije Lopeza.

 

Hrsport.net

 

Odgovori