Dodig zaključio uspješan dan pobjedom protiv Kineza s pozivnicom

Ivan Dodig je nakon nešto više od tri sata igre uspio eliminirati kineskog igrača s pozivnicom Di Wua i proći u drugo kolo Australian Opena. Nije to bio najlakši posao za Dodiga koji je izgubio jedan set, ali na kraju je ipak uspješno priveo posao kraju. Organizatori Australian Opena među dobitnike wild carda uvrstili su i 21-godišnjeg Kineza, 186. igrača svijeta Di Wua protiv kojeg je Ivan Dodig morao odraditi prvo kolo.

Kinez rijetko nastupa na ATP Touru, više vremena provodi na Challengerima i Futuresima, međutim protiv Dodiga se dobro držao i natjerao je hrvatskog tenisača na puni angažman tijekom tri sata i 18 minuta koliko je trajao njihov dvoboj.

Na kraju je Dodig odnio očekivanu pobjedu 7:5, 4:6, 6:3, 6:3.

Već u prvom setu vidjelo se da to neće biti baš lagan posao za Dodiga koji nije najbolje ušao u meč i Kinez je odmah stigao do breaka. Dodig se uspio vratiti da bi u završnici seta ponovno zakomplicirao situaciju i izgubio servis kod 4:4 te dao priliku Wuu da servira za prvi set. Ipak, hrvatski tenisač odmah dolazi do 15:40, vraća izgubljeni servis, a kod 6:5 koristi prvu set loptu za vodstvo 1:0.

U drugom setu su obojica bili koncentriraniji na svom servisu i sve do same završnice seta nije bilo prilika za breakove. Tada Dodig ulazi u krizu, daje priliku protivniku kod 4:4, ovaj ju odmah koristi te mirno uzima set za poravnanje na 1:1.

Puno je Dodig griješio u tom drugom setu, imao je čak 18 neforsiranih pogrešaka i praktički je poklonio protivniku set, no u nastavku meča je donekle smanjio broj pogrešaka i to se osjetilo na rezultatu.

Wu je polako ostajao bez snage što je Dodig znao iskoristiti te je u trećem setu oduzeo protivniku servis kod 3:2 i uz manje probleme uspješno priveo set kraju.

Meč se lomio u četvrtom setu gdje su igrači odmah razmijenili breakove da bi Kinez spasio tri break lopte kod 2:2, ali ne i onu kod 3:3. Mogao se vratiti odmah u sljedećem gemu, no nije iskoristio priliku i Dodig je novim breakom u devetom gemu četvrtog seta priveo meč kraju.

Hrvatski tenisač pogodio je 14 as servisa, ali zabrinjava veliki broj neforsiranih pogrešaka, njih čak 58 što protiv jačeg protivnika ne bi bilo dovoljno za pobjedu. U ova četiri seta je izborio čak 20 break lopti i realizirao njih osam dok je protivnik imao 12 prilika za oduzimanje servisa i pet puta je bio uspješan.

U sljedećem kolu Dodiga očekuje puno teži posao, igrat će protiv boljeg iz meča Tommyja Haasa i Jarkka Nieminena.

 

hrsport.net

 

Odgovori