Čilić: Uzeti medalju u paru sa susjedom i najboljim prijateljem – neprocjenjivo!

Prije četiri godine hrvatski tenis na olimpijskom turniru u Pekingu nije bio ni blizu uspjeha iz 2004. i Atene gdje su par Ančić/Ljubičić osvojili brončanu medalju te 1992. u Barceloni kada je Goran Ivanišević pak osvojio dvije bronce. No uoči i na prošlim Igrama bilo je puno problema. U turniru su trebali biti Mario Ančić, Ivo Karlović, Ivan Ljubičić i Marin Čilić. Očekivanja su bila velika, ali jedan po jedan otkazivali su turnir i sva teniska očekivanja pala su na leđa Čilića. A on to nije najbolje…

podnio. Ančić i Karlović preskočili su Igre zbog bolesti, Ljubičić je otputovao u Peking, ali nije mogao igrati zbog ozljede. Čilić je ostao “usamljeni jahač” koji nije dugo galopirao ždrijebom.

Dogurao je do 2. kola gdje ga je pobijedio Španjolac Fernando Gonzalez. I ovoga će ljeta Čilić biti dio olimpijske priče, putuje u London, s velikim očekivanjima.

– Ovo su mi druge Igre, poseban je osjećaj biti dio tog najvećeg sportskog događaja. Oko Igara sve je posebno, od atmosfere, preko stanovanja i druženja sa sportašima u olimpijskom selu – kaže Čilić.

Zanimljivo je kako hrvatski tenisači pričaju o tom olimpijskom selu. Putuju cijelim svijetom, odsjedaju u najluksuznijim hotelima, ali svi redom hvale taj zajednički smještaj u kojem, barem kako tvrdi američka nogometna vratarka Hope Solo, ima seksa na sve strane. Po sistemu “gdje god i s kim god stigneš”. Pa i olimpijci su ljudi…

– Na turnirima smo uglavnom sami, jest da smo u hotelima najboljim u tom gradu, ali olimpijsko selo poseban je doživljaj. Zbog druženja s ostalim olimpijcima, zbog toga što se na jednom mjestu okupi toliko vrhunskih sportaša iz cijelog svijeta!

Teniski se turnir igra na travi, u All England Clubu gdje je Marin nedavno na Wimbledonu dogurao do četvrtfinala. Iza njega je dobra sezona na travi, naslov u Queen’s Clubu i četvrtzavršnica Wimbledona.

– Jedva čekam povratak na travu All England Cluba. Sezona na travi bila je dobra, ali sad se treba tamo vratiti još bolji i pokušati nešto napraviti u olimpijskom turniru.

Otići do medalje?

– Bože daj!

Favoriti teniskog olimpijskog turnira?

– Pa mi Hrvati, ispalio je Marin.

Pored Federera, Đokovića, Nadala…

– Ma pored svakog.

Marin je rođen u Međugorju, ali kad je birao “stranu”, nije ni malo dvojio. BiH nije bila opcija, na tu temu kaže “ja sam hrvatski tenisač i uvijek sam s ponosom igrao za svoju zemlju, u Davis cupu, Touru, ekshibiciji… Posebice na OI.”

Marin u Londonu igra singl, ali i u paru. U lov na medalju kreće međugorska kombinacija Čilić/Ivan Dodig.

– Samo kad pomislim kakav bi u našem Međugorju bio urnebes kad bismo se Ivan i ja dokopali medalje. A i koja je to privilegija za sportaša, sudjelujem na Olimpijskim igrama i još igram zajedno sa susjedom, najboljim prijateljem, zaključio je Marin Čilić, naš najbolji tenisač.

glas slavonije

 

Odgovori