Dodig: “Za prvo kolo ždrijeb je mogao biti i bolji”

Osmi nositelj olimpijskog turnira Juan Martin Del Potro za samo 68 minuta izbacio je Ivana Dodiga iz natjecanja, a nakon susreta i osvojenih samo pet gemova Međugorac je priznao da je renomirani protivnik jednostavno bio bolji i ponadao se boljoj sreći u današnjem nastupu u paru s Marinom Čilićem.

Nedjelja u All England Clubu donosi nastup Marina Čilića protiv Jürgena Melzera te Čilića i Ivana Dodiga u paru protiv Juan Sebastiana Cabala i Santiaga Giralda, a subota je donijela kraj pojedinačnih nadanja starijeg od dvojice Međugoraca.

Ždrijeb 27-godišnjaku nije bio naklonjen, osmi nositelj i deveti igrač svijeta od Dodiga je 86 pozicija bolje rangiran, pobijedio je u njihovom jedinom dosadašnjem susretu u Memphisu prošle godine (4:6, 4:6), a prije jedva mjesec dana u Wimbledonu je igrao osminu finala (Ferrer). “Ždrijeb je mogao biti i bolji, osobito za prvo kolo, ali što je tu je”.

“Ovo su moje prve Igre i velika je stvar što sam uopće ovdje. Bio sam ispod crte i ovisio o eventualnim otkazima drugih. Na kraju su se i dogodili, crta se pomakla. Kad je bilo sigurno da sam upao bio sam presretan, ogromna je stvar za svakog igrača naći se na Olimpijskim igrama. Za tenisače olimpijski turnir nije prioritet na način na koji je naprimjer za atletičare ili plivače, ali sama činjenica da se održavaju svake četiri godine čni vas ponosnim što ste njihov dio”.

I onda nažalost ekspresan kraj, a da je protivnik bio lakši? “Istina je da se mučim, tako da je teško reći. Imao sam i protiv Del Potra male šanse, ali nisam ih iskoristio. Izgubio sam nesretno prvi servis, a na 3:2 nisam iskoristio dvije break-lopte. Drugi set sam dobro otvorio, ali nakon nekoliko deuceova i prednosti izgubio sam servis. Na 3:1 ponovilo se isto, a na travi je takav zaostatak praktički nemoguće nadoknaditi”.

 

Hrsport.net

 

Odgovori