Čilić zaokružio savršen dan

Nakon Ive Karlovića i Ivana Dodiga, i Marin Čilić uspio je proći prvo kolo ATP turnira iz serije 1000 u Montrealu. U uzbudljivih sat i pol bilo je mnoštvo preokreta protiv Andreasa Seppija, ali je naš najbolji tenisač opet, kao i nedavno u Umagu, bio bolji u dva seta.

Sa 7:5, 6:4 Marin Čilić pridružio se dvojici naših predstavnika u drugom kolu Montreala. Andreas Seppi previše je griješio, a nije uspio ni iskoristiti što je nudio Čilić pa je pao kao krajem srpnja u četvrtfinalu Umaga, doduše tada na zemlji.

 

Mogao je Čilić riješiti meč i prije, ali nije iskoristio breakove na počecima oba seta. Na kraju je iskoristio šest od čak deset break-lopti, a u oči upada sjajan podatak od 84 posto osvojenih poena na prvom servisu (u odnosu na 63 posto Seppija).

Čilić poveo

Bio je ovo sedmi međusobni ogled Čilića i Seppija ako se izuzme onaj u kvalifikacijama Cincinnatija 2007. Naš je tenisač poveo 4-3 zahvaljujući dvije uzastopne pobjede. Posljednji put su se susreli u Umagu 29. srpnja ove godine, u četvrtfinalu. Čilić je tada pobijedio 6:1, 6:3.

Meč nije mogao početi bolje za našeg igrača. Odmah je, u prvoj igri, zaradio dvije break-lopte i iskoristio prvu za rani break. No, nije sve bilo glatko zbog Čilićevih problema s prvim servisom kojim je umalo Talijana vratio u igru. Ipak se izvukao bez dodatnih komplikacija nakon izjednačenja. Seppi je na početku bio u posebno slabom izdanju i Čiliću se kod 2:0 otvorilo novih pet prilika za break, ali se desetak minuta kasnije Seppi spasio od većeg minusa.

Nakon dva nešto mirnija gema, kod 3:2, Čilić je svojom prvom dvostrukom pogreškom pružio protivniku 15:30, a ovaj je to iskoristio i poravnao rezultat. Dobro su obojica držala svoj početni udarac sve do 5:5.

Čilić je zaradio 0:30 na Talijanovu servisu, zatim 30:40. Prvu break-loptu je propustio, ali ne i drugu i stigao je do servisa za prvi set, 6:5. Iskoristio je naš prvi reket priliku i autoritativno zaključio prvi set.

Početak drugog seta bio je gotovo preslika početka prvog. Čilić je ekspresno startao s tri break-lopte (0:40) i bez komplikacija poveo. Sa samo jednim izgubljenim poenom u dvije prve igre naš je igrač udvostručio prednost. Ipak, nije dugo trajao Čilićev “momentum”. Seppi je pritisnuo kod 1:2 i opet iskoristio prvu dobivenu priliku da vrati servis.

Dvostruke pogreške večeras su obilježile Seppijevu igru. Kod 3:3 napravio je svoju sedmu i još jednom poklonio svoj servis za Čilićevih 4:3. Međugorac je iskoristio ponuđeno i ubrzo osigurao servis za meč (5:3). Kod 40:15 na 5:4 Čilić radi dvije uzastopne dvostruke pogreške, ali izvlači se na drugom servisu i konačno potrđuje prolaz.

Protivnik u drugom kolu još nije poznat. Zna se da će to biti pobjednik dvoboja između Juana Martina del Potra i Jarkka Nieminena čiji je ogled počeo kasnije.

ATP Masters 1000 Montreal, prvo kolo:

Čilić (Hrvatska) – Seppi (Italija) 7:5, 6:4

 

Ante Zovko/hrsport.net

 

Odgovori