Čilićev pohod na titulu započinje protiv Nijemca Brandsa

U srijedu su u Umagu na rasporedu četiri meča drugog kola pojedinačne konkurencije i dva meča prvog kola parova. Svoj prvi nastup upisat će drugi nositelj i lanjski finalist, Marin Čilić…

Središnji događaj trećeg dana odigravanja mečeva glavnog ždrijeba Umaga bit će meč najveće domaće uzdanice, Marina Čilića, i Daniela Brandsa. Organizatori su taj meč drugog kola odlučili postaviti na Središnji teren i to odmah kao prvi meč, u 17.30 sati. Čilić je kao drugi nositelj u prvom kolu bio slobodan, dok je Brands sa 6:1, 7:6 (8) pobijedio talijanskog kvalifikanta Waltera Trusendija.

 

Čilić je protiv 196 cm visokog Nijemca slavio u jedinom prethodnom međusobnom dvoboju. Bilo je to 2009. godine u Beču na tvrdoj podlozi (7:6 (7), 6:4). Ove sezone Brands uglavnom nastupa na Challengerima, a pobjeda nad Trusendijem bila mu je tek treća u glavnom ždrijebu nekog ATP turnira u tom periodu.

Nijemac je trenutno 120. tenisač svijeta (najbolji renking bilo mu je 66. mjesto), a ovo mu je debitantski nastup u Umagu. Ove sezone već je pobjeđivao hrvatske tenisače (Dodig, Škugor).


hrsport.net

 

Odgovori