Braća Bryan “gurnula” Dodiga i Mela s prve pozicije u polufinale Londona

Ivan Dodig i Marcelo Melo plasirali su se u polufinale konkurencije parova na Barclays ATP World Tour Finalsu u Londonu. U skupini A ostvarili su i drugu pobjedu – porazili su Poljake Fyrstenberga i Matkowskog, a pobjedom braće Bryan nad parom Qureshi/Rojer Dodig i Melo u polufinale idu s prve pozicije…

Nakon slavlja nad braćom Bobom i Mikeom Bryanom u prvom kolu skupine A, Ivan Dodig i Marcelo Melo porazili su i Mariusza Fyrstenberga i Marcina Matkowskog.

Hrvatsko-brazilska kombinacija slavila je 6:3, 3:6, 10-2 za 69 minuta igre.

Kasnije tijekom dana Dodigu i Melu pomogli su braća Bryan, koja su porazila Aisam-Ul Haqa Qureshija i Jean-Juliena Rojera 7:6 (3), 1:6, 14-12 i tako odmah gurnula hrvatsko-brazilski par u polufinale. I to s prve pozicije. U posljednjem kolu braća Bryan će protiv Fyrstenberga i Matkowskog tražiti drugu poziciju.

U prvom setu susreta Dodig/Melo – Fyrstenberg/Matkowski oba su para osvojila po osam poena protiv servisa, no samo su Dodig i Melo došli do break lopti. Imali su ih dvije i realizirali jednu za 6:3.

Drugi set završen je identičnim rezultatom, ali s drugim pobjednicima. Dodig i Melo su prijetili i prokockali dvije break lopte, dok su Poljaci realizirali svoju jedinu u susretu. U odlučujućoj dionici Hrvat i Brazilac nadigrali su svoje suparnike i dopustili im samo dva poena.

Barclays ATP World Tour Finals, London – skupina A (parovi):

Dodig/Melo (Hrvatska/Brazil, 3) – Fyrstenberg/Matkowski (Poljska, 8) 6:3, 3:6, 10-2

B. Bryan/M. Bryan (SAD, 1) – Qureshi/Rojer (Pakistan/Nizozemska, 5) 7:6 (3), 1:6, 14-12

 

hrsport.net

 

Odgovori