Sjajna predstava Čilića vratila Hrvatsku u igru za pobjedu u Torinu

Bilo je straha kako će se Marin Čilić oporaviti od dva naporna dana, pet setova protiv Paola Lorenzija i zatim četiri seta u paru s Ivanom Dodigom. Međutim nije bilo problema, Čilić je protiv Andreasa Seppija koji je u subotu odmarao odigrao nadahnut meč i upisao je zasluženu pobjedu. U sva tri seta je bilo vidljivo da je Čilić bolji igrač i bilo je samo pitanje hoće li uspjeti zadržati visoku razinu igre. U tome je uspio i na kraju je slavio za poravnanje na 2-2.

Čilić je dobro otvorio meč i brzo je nametnuo Seppiju svoju igru što mu je donijelo i ranu priliku za oduzimanje servisa, međutim Talijan je dobro reagirao, ubacio dva kvalitetna prva servisa i spriječio Marinov bijeg.

Ono što nije uspjelo Čiliću, uspjelo je skoro Seppiju u petom gemu. Sada je Talijan stigao do 15:40, ali Čilić se poput Seppija izvukao i poveo s 3:2.

Uslijedio je vrlo dobar gem Marina Čilića u kojem je dominirao na reternu i zaradio break agresivnom igrom te je stigao do vodstva 4:2. Do kraja seta Čilić je uspješno odradio posao i sa 6:3 stigao do prednosti u ovom vrlo važnom meču.

Nakon vrlo dobrog prvog seta, Čilić je nastavio s dobrom igrom i u drugom setu. Iako u prva četiri gema nije uspio doći do breaka, igrao je dobro, prilično je namučio Seppija koji je na kraju ipak pokleknuo pod pritiskom u petom gemu drugog seta.

Čilić je tu stigao do break lopte, Seppi nije izdržao i poklonio je Marinu break za velikih 3:2. Igra i psihološka prednost bili su na strani Čilića koji je trebao samo tako nastaviti jer je Seppi u tim trenucima bio zreo za poraz.

Uslijedio je onaj najteži dio posla, trebalo je sačuvati prednost protiv protivnika koji će krenuti na sve ili ništa kako bi se vratio u meč. Seppi je odigrao kvalitetan naredni gem, dva puta je Čiliću došao nadomak oduzimanja servisa, ali Marin je ipak izdržao i pobjegao na 4:2.

Uspio je Seppi u tim trenucima ponešto podići igru i staviti Čilića u probleme u ta kritična dva servis-gema, no Marin je bio psihički jak, uspio je izdržati sve prijetnje Seppija i doći do 5:3.

Tada je ponovno napravio pritisak na Seppija, zaigrao agresivno i stigao do set lopte na reternu koju odmah koristi i drugi set, identično kao i prvi, uzima sa 6:3.

Seppi se našao u visokom zaostatku 2-0 u setovima, nervoza je bila vrlo očita dok se na Čiliću uopće nije primijetilo da je igrao u petak pet setova i u subotu četiri seta. Seppi je imao dan odmora, no to nije utjecalo na stanje na terenu u prva dva seta.

Potpunu kontrolu nad situacijom na terenu Marin je imao sve do 3:3 u trećem setu kada je Seppi došao do velike prilike za oduzimanje servisa, a time i vraćanje samopouzdanja. Imao je Talijan 0:40, dvije prilike je Marin spasio, međutim treću nije i Seppi dolazi do prednosti 4:3.

Unatoč izgubljenom servisu, Čilić se nije predavao. Kod 5:4 Seppi je servirao, Marin je stigao do 30:40, a onda je nervozni Talijan opalio veliki aut na drugi servis i poklonio Čiliću povratak u set.

Nakon što se uz dosta problema servisima izvukao i poveo sa 6:5, Marin je odigrao jedan od svojih najboljih gemova. Seppi je servirao za ostanak u meču, a Čilić je agresivnom igrom stigao do 0:40 i odmah realizirao prvu meč loptu za pobjedu 6:3, 6:3, 7:5 i ostanak Hrvatske u igri.

U odlučujućem petom meču Ivan Dodig će pokušati donijeti treći bod Hrvatskoj za prolazak u sljedeću rundu natjecanja.

Davis Cup, Svjetska skupina, prvo kolo:

Italija – Hrvatska 2:2 (Andreas Seppi – Marin Čilić 3:6, 3:6, 5:7)

HRsport.net

 

Odgovori