IZBOR SN-a Marin Čilić i Sandra Perković najbolji hrvatski sportaši u 2014. godini

Sandra Perković po treći put, a Marin Čilić po prvi put u karijeri osvajači su priznanja za sportašicu i sportaša godine u izboru Sportskih novosti, koji je održan u nedjelju u Zagrebu.

Trostruka europska prvakinja, aktualna olimpijska pobjednica i svjetska prvakinja u bacanju diska Sandra Perković (279 glasova) očekivano je po treći put izabrana za najbolju hrvatsku sportašicu u 2014. godini, dok je to po prvi put u karijeri uspjelo 9. tenisaču svijeta Marinu Čiliću (214 glasova), zahvaljujući njegovom trijumfu na posljednjem Grand Slam turniru sezone, US Openu u New Yorku.

Uz Perković i Čilića, hrvatski sportski novinari, njih 304 iz 50 redakcija koji su glasovali u 63. izboru Sportskih novosti, za momčad godine izabrali su svjetske veslačke prvake u dvojcu na pariće braću Valenta i Martina Sinkovića (222 glasa), a najbolja ženska ekipa je reprezentacija Hrvatske u samostrelu, u sastavu Valentina i Branka Pereglin te Nikolina Krivanek (193 glasa), koja je na Svjetskom prvenstvu osvojila zlatnu medalju i izjednačila vlastiti svjetski rekord koji nije dostignut punih 13 godina.

 

Odgovori