Čitateljima brotnjo-sporta predstavljamo mladu šampionku Irenu Prga

Jedna od glavnih uzdanica Karate kluba „Hercegovina” je mlada Irena Prga. Nedavno je na prvenstvu Hrvatske obranila naslov državne prvakinje a godine 2010. zabilježila čak 15 uzastopnih pobjeda. S mladom čitlučkom šampionkom razgovarali smo za naš portal.

Irena, kad si počela trenirati karate?

Karateom se bavim od drugog razreda -8.godine. Odmah sam vidjela da je to sport za mene i evo već punih šest godina treniram u KK „Hercegovina”.

 

Tvoje medalje je nemoguće pobrojati. Preko 100 kolajni s različitih turnira. Koje bi rezultate izdvojila kao najznačajnije?

Najznačajniji uspjesi su mi naravno oni s državnih prvenstava, posebno ovo zadnje državno prvenstvo u Rijeci. Svaka mi je medalja na svoj draga jer uvijek s istim žarom ulazim u borbu, bilo da je riječ o nekom regionalnom natjecanju, turniru ili državnom prvenstvu.

Imaš li uzora?

Nemam bas nekog uzora ali želim da mi uzor bude netko tko ide do kraja ,tko se nikad ne predaje i uporan je,želi postići svoj cilj

Kako bi sebe opisala kao borca?

Sebe bi kao borca opisala ovako:idem do kraja,uporna i nikad se bojim suparnika. Vjerujem u sebe jer naporno treniram i time rezultat i ne može izostati.

Koja ti je najdraža tehnika?

Draže su mi nožne tehnike od kojih najviše radim asi mavasi(udarac prednjom nogom u glavu).

Tko ti je najveća potpora u karijeri?

Na rezultatima posebno zahvaljujem trenerima koji su me sve naučili i pomogli mi u onome što volim i gdje želim postići svoj cilj; mojim prijateljicama koje mi pomažu i daju mi potporu, i naravno, svojoj obitelji,a posebno tati jer me često prati na turnirima i daje mi podršku.

 

Odgovori