Čitlučki biciklisti hodočaste prema Padovi

Članovi biciklističkog kluba Brotnjo, njih dvanaest, dana 15.srpnja kreću na biciklističko hodočašće iz Međugorja u Padovu. Ideja za ovim biciklističkim hodočašćem došla je od Giancarlo Bordignona talijanskog hodočasnika koji od 1985. kao vodič dolazi u Međugorje.

Giancarlo već dugi niz godina organizira vjerska hodočašća, a zadnjih godina krenuo je sa organizacijom i biciklističkih hodočašća. Tako već pet godina biciklisti iz Padove organizirano dolaze u Međugorje, gdje se i razvilo prijateljstvo sa mjesnim biciklističkim klubom Brotnjo.

Braća i prijatelji kako po biciklu, tako i po ljubavi prema Međugorju, Padovi, sv. Anti, Kraljici Mira, odlučili su se na zajedničko dvosmjerno biciklističko hodočašće iz Međugorje prema Padovi u kojem će sudjelovati članovi BK Brotnjo, te iz Padove prema Međugorju u kojem sudjeluju talijanski biciklisti.

 

”Do Padove ćemo biciklirati kroz sedam etapa. Svaki dan će se voziti od 100-150km. Zbog velikih vrućina prakticirati ćemo rane vožnje gdje će polazak svaki dan biti oko 5 sati ujutro, planiramo da s bicikliranjem svaki dan završimo najdalje do 13 sati, nakon čega slijedi smještaj u hotel, odmor, u mjestima gdje budemo blizu mora i opuštanje u moru. Dok smo večer planirali za večernju misu, zajedničku molitvu i odlazak na počinak”, rekao je Franjo Lovrić predsjednik biciklističkog kluba Brotnjo, prenosi Bljesak.info.

Lovrić je nadodao kako je više ciljeva ovoga biciklističkog hodočašća kao zahvale Bogu, Djevici Mariji i sv. Anti za sva dobra koja im daruju. Prvi cilj je zasigurno evangelizacija i širenje poruke Međugorja gdje imbicikl služi samo kao sredstvo u realizaciji tog cilja. Drugi cilj je sama promocija biciklizma i poticanje na rekreativno bavljenje sportskim aktivnostima, dok se treći cilj odnosi na bratimljenje hercegovačkih i talijanskih biciklista i ukazivanje na univerzalne vrijednosti sporta i vjere u današnjem svijetu.

Sami inicijator ovog biciklističkog hodočašća Giancarlo Bordignon rekao je kako će svatko tko se odlučio poći na ovo biciklističko hodočašće dati svoje osobno svjedočanstvo, doživjeti iskustvo Očeve nježnosti koja se u ovoj posebnoj prigodi iskazuje kroz prijateljsko bicikliranje u kojemu se dijeli snaga, umor, uslužnost i pozornost prema drugima.

 

Odgovori