Raspudić i Lukas najbolji na državnom prvenstvu

Prvi nositelji Franjo Raspudić (Ivan Merz) i Tena Lukas (Kaštela) proslavili su naslove na seniorskom hrvatskom prvenstvu na otvorenom, odigranom na zemljanoj podlozi Nacionalnog teniskog centra u Zagrebu.

Raspudić je u finalu u meču na tri dobivena seta sa 6:2, 6:0 i 7:5 nadjačao trećepostavljenog Antuna Vidaka, člana dubrovačkog Libertasa. Lukas je u konkurenciji tenisačica u završnici turnira sa 7:5 i 6:4 pobijedila drugu nositeljicu Adrijanu Lekaj (Karlovac).

 

Tena je time obranila prošlogodišnju titulu na državnom prvenstvu, a Franjo je svojim naslovom u singlu došao do dvostruke krune, s obzirom na to da je slavio i na turniru muških parova.

U prvopostavljenoj kombinaciji sa Zvonimirom Babićem (HTK Zagreb), Raspudić je u finalu došao do 6:2 i 6:1 protiv dvojca Tin Antonić/Orlando Popović (Futur/Chromos Savica).

Na turniru ženskih parova naslov su osvojile druge nositeljice Tea Jandrić (HTK Zagreb) i Mia Jurašić (Ogulin). Jandrić i Jurašić su u finalu sa 6:2 i 7:5 bile bolje od Karle Kilić i Klare Mrčele, članica Stobreča.

Prvi nositelji Adrijana Lekaj i Dejan Gačić (oboje iz Karlovca) bili su najbolji u mješovitim parovima. Lekaj i Gačić napravili su završni korak na turniru s 3:6, 7:5 i 12:10 u finalu protiv drugopostavljenih Anđe Claudije Karanušić i Franje Raspudića (Top Spin/Ivan Merz).

 

Odgovori