David Goffin ponovno svladao Marina Čilića, loš nastup u ključnim trenucima

Četvrtfinale Indian Wellsa bila je idealna prilika za Čilićevu osvetu Davidu Goffinu za poraz u Davis Cupu, međutim prvi hrvatski reket propustio je previše prilika i na kraju je zasluženo poražen…

Nakon što je u Liegeu u Davis Cupu na zemljanoj podlozi poražen u četiri seta, Marin Čilić vidio je veće šanse na tvrdoj podlozi u Indian Wellsu, ali David Goffin uzeo je što mu se ponudilo i ponovno svladao Marina.

Ključ poraza leži u prvom setu koji je Marin imao na dlanu, ali nije iskoristio niti jednu priliku, izgubio je taj set u 13. igri poslije čega je sve išlo na stranu Goffina koji je lakše nego što je očekivao prošao dalje.

 

Kada propustiš ukupno 11 od 12 break lopti, ne realiziraš četiri set lopte, nisi niti zaslužio uzeti taj set. To se Čiliću dogodilo, Goffin se poput pravog fajtera vratio i okrenuo sve na svoju stranu.

Marin je do breaka došao kod 5:4 za Goffina kada je ovaj servirao za set. Uspio je Čilić realizirati četvrtu break loptu u tom gemu i vratiti se, a zatim je imao četiri set lopte na servisu Belgijca kod 6:5.

Nije to uspio iskoristiti, set je otišao u 13. igru gdje je Čilić poveo s 3:1, nakon toga Goffin nanizao četiri poena i okrenuo set na svoju stranu.

Nakon što je uzeo prvi set, Goffin je imao potpunu kontrolu u drugom setu. Čilić je imao priličnih problema na svom servisu, a potpuno se raspao nakon što je izgubio početni udarac kod 3:2.

U konačnici pobjeda Goffina 7:6(4), 6:2 i ulazak u polufinale Indian Wellsa gdje će igrati protiv boljeg iz meča Raonić – Monfils.

 

Odgovori