David Paponja brončani na turniru Svjetske karate lige za mlade

Od 7. do 10. prosinca, 4021 natjecatelj i natjecateljica iz 81 države natjecalo se na turniru Karate 1-Youth League u Veneciji.

Na najmasovnijem turniru ove vrste u organizaciji Svjetske karate federacije nastupilo je sedam članova Karate kluba Brotnjo – Hercegovina, a najzapaženiji uspjeh postigao je David Paponja osvojivši treće mjesto u kategoriji U14 do 50 kilograma.

Paponja i Prga plasirali se na Europsko prvenstvo

Uz ovakav uspjeh i ranije uspjehe na izbornim turnirima, David se plasirao Europsko prvenstvo koje će se u veljači 2024. godine održati u Gruziji, gdje će nastupiti i Patricija Prga. Paponja je brončanu medalju u Veneciji osvojio nakon šest borbi, dok je Prga poražena u trećem kolu, no ovakav rezultat u kategoriji mlađih seniorki do 55 kilograma, uz ranije uspjehe, bio joj je dovoljan za plasman na europsku smotru najtalentiranijih karatašica i karataša.

Nova natjecateljska iskustva na prestižnom natjecanju, predstavljajući KK Brotnjo – Hercegovina, također su stekli: Jure Puce, Željko Pervan, Lucija Prskalo, Stela Bulić i Ivano Ivanković.

Tijekom Svjetske karate lige za mlade trener Dalibor Vučić dobio je trenersku licencu Svjetske karate federacije.

Govoreći o uspjehu broćanskih karatista važno je istaknuti kako je turnir u Veneciji privukao do sada najveći broj natjecatelja koji su nastupili na turniru Svjetske lige mladih u karateu – priopćeno je.

Odgovori