David Paponja prvak Balkana

Na Prvenstvu Balkana za djecu, seniore i veterane u Beogradu nastupilo više od 1200 natjecatelja iz deset država.

U konkurenciji natjecatelja iz Republike Hrvatske, BiH, Sjeverne Makedonije, Srbije, Crne Gore, Turske, Grčke, Albanije i Rumunjske nastupilo je šest članova KK Brotnjo – Hercegovina, koji su nastupili za karate reprezentaciju Republike Hrvatske.

Broćanski karatisti osvojili su po jednu zlatnu, srebrnu i brončanu medalju. Naslovom prvaka Balkana okitio se David Paponja, srebrnu medalju osvojio je Ivano Ivanković, dok je Ivana Juričić osvojila brončanu medalju. Uz navedena za reprezentaciju RH također su nastupili Stela Bulić, Marta Prskalo i Eva Krasić, no ovoj put nisu uspjeli doći do medalje.

– Prvak Balkana nakon pet borbi je David Paponja u kategoriji dječaka 2010 god. -42 kg. David je uspio ponoviti rezultat iz prošle godine i potvrdio da je talentiran mladi natjecatelj. Ivano Ivanković osvojio je srebrnu medalju u kategoriji za dječake rođene 2010. godine +52 kg. nakon pet borbi Ivano je ponovio prošlogodišnji rezultat i potvrdio svoju kvalitetu. Nakon četiri borbe u kategoriji djevojčice 2011 – 40 kg, Ivana Juričić osvojila je brončano odličje, što joj je drugo odličje sa Balkanskog prvenstva nakon prošlogodišnjeg srebra – poručili su iz KK Brotnjo – Hercegovina uz čestitke mladim natjecateljima na dobrim nastupima za Republiku Hrvatsku, klub i Brotnjo.

Odgovori