Dječački san je postao stvarnost: Ante Prusina potpisao za Hajduk

Malo koji dječak na svijetu ne sanja zaigrati  za voljeni i najdraži klub, onaj čiji dres nosi kada igra nogomet s vršnjacima  na igralištu i kada nakon sjajnog pogotka ili driblinga,  zatvori oči i  mašta o prepunom stadionu koji skandira njegovo ime.

Volio bih jednoga  dana zaigrati  na Poljudu. Tetak me nedavno odveo na utakmicu Hajduka i  tada sam zamišljao kako bih i ja želio zaigrati “ – kazao je Ante tijekom našega intervjua 2014. godine koji je bio ujedno i njegov prvi razgovor za medije. I zato sam neizmjerno ponosna kada sam među prvima saznala da Ante ide u Hajduk te da se njegov dječački (nogometni)  san ostvario.

Tko poznaje njegovu mamu Josipu, taj zna da je to žena velikoga srca i čiste duše, koja je sve ove godine davala maksimum kako bi karijera jednoga od najvećih hercegovačkih talenata bila usmjerena u dobrom pravcu. Sportske gene Ante  je naslijedio od oca Zorana-Zoke, nekadašnjega igrača Širokog Brijega i   Hrvatskog  Dragovoljca.  Svoje prve sportske korake napravio je u Brotnju, pod vodstvom  trenera Josipa Dujmovića – Jole  i Tomislava  Pavlovića – Mićka.  Njegove igre na turnirima i raznim sportskim manifestacijama nisu ostale nezapažene te na poziv trenera Dalibora Kožula – Dakija odlazi u jesen 2016. god. u Široki Brijeg gdje je još više iskazao svoj nogometni potencijal i nastavio napredovati.

–Ante je poseban dečko,  uz nevjerojatnu želju za radom, napretkom i ljubavi prema nogometu. Uvijek je bio motivator  suigračima i vođa svoje generacije, duša momčadi. Nogomet mu je  život i tako je se odnosio prema treninzima i utakmicama. Svaki trener  u našem kampu na Blatu je rekao „TO JE TO“ – istaknuo je trener Kožul. 

U dresu  NK Širokog Brijega  igrao je zapaženu ulogu u omladinskoj bh. Premijer ligi i  na međunarodnim  turnirima, posebno na Memorijalu „Vlatko Marković“ gdje je proglašen najboljim igračem.  Standardni je reprezentativac Bosne i Hercegovine. Svojim igrama privukao je mnoge skaute te su ponude, kako hrvatskih tako i europskih klubova, počele pristizati na njegovu  adresu.

Na  kraju je  izabrao  klub svoga  djetinjstva uz čije je pjesme odrastao i maštao da jednoga dana istrči  na travnjak poljudske ljepotice.

Na moje pitanje: Kako se osjećaš nakon potpisa za Hajduk? – odgovorio je:

Osjećaj je predivan. Cijeli život sanjam ovaj trenutak i hvala Bogu, dogodio se. Hajduk je veliki klub koji ima dugu i uspješnu povijest. Velika je odgovornost nositi dres Hajduka. Mogu samo reći da ću svaku utakmicu davati 100% od sebe  i nadam se da će se to pozitivno rezultirati. Želim zahvaliti svim trenerima Hajduka  i suigračima te rukovodstvu Kluba  koji su me primili na najbolji mogući način. Presretan sam i trenutno  živim svoj san.

Po čemu ćeš pamtiti godine provedene u Širokom Brijegu?

Široki Brijeg je moj drugi dom. Uvijek ću se rado vraćati njemu. Najljepše vrijeme odrastanja je bilo upravo u Širokom. Došlo je vrijeme za novi izazov u mojoj karijeri. Svojim suigračima želim zahvaliti na predivnih pet godina zajedničkog druženja i neka ih sreća i zdravlje prate u nastavku sezone. Također, želim zahvaliti svim trenerima i djelatnicima na Blatu, posebno treneru Dakiju  koji je prepoznao moj talent i doveo me u klub.  Na kraju, zahvalio bih mojoj obitelji, prijateljima, posebno dvjema osobama koje su sve ove godine moga nogometnoga puta bile uz mene a to su  kondicijski trener Bojan Ubiparip i Marin Jelčić Mara.  Bez njih dvojice zasigurno ne bih bio ovdje danas, gdje jesam.

Dragi Ante, vjerujemo kako ćeš i u voljenome klubu pokazati svoje nogometne čarolije i biti na ponos sviju nas.  S vjerom u dragoga Boga i uz potporu tvojih najmilijih, znamo  da ćeš to i ostvariti!

Odgovori