Dodig detroniziran u Zagrebu

Za razliku od prethodnih šest, sedmo izdanje PBZ Zagreb Indoorsa proći će bez hrvatskog predstavnika u finalu singla. Posljednja nada bio je Ivan Dodig, koji je u petak navečer igrao završni četvrtfinalni meč dana, ali mogućnost da se nastavi boriti za drugi uzastopni zagrebački naslov nestala je porazom od Marcosa Baghdatisa. U dvoboju bivših pobjednika ovog turnira, Cipranin je prošao u dva seta…

Ivan Dodig neće obraniti naslov na PBZ Zagreb Indoorsu, a ove godine neće biti ni hrvatskog aduta u polufinalu u pojedinačnoj konkurenciji.

 

Od dva seta, Baghdatis je lakše prošao u prvom, uz jedini break na bilo kojoj strani u petom gemu. Šesti nositelj s Cipra prvi je došao do breaka i u drugoj dionici, ponovno kod 2:2, a nakon što je ta prednost trajala do desetog gema, Dodig je vratio nadu svojim jedinim breakom u meču, na servisu suparnika za pobjedu kod vodstva od 5:4.

Gem kasnije, Baghdatis je svojim drugim breakom u drugom setu došao do novog servisa za meč, na kojem nije dao Ivanu priliku da se vrati. Bez ikakvih poteškoća kod 6:5, zapečatio je prolazak u svoje drugo ovogodišnje ATP polufinale, nakon što je jednako daleko bio i prije nepunih mjesec dana u Sydneyju.

Cipraninov polufinalni suparnik bit će Slovak Lukaš Lacko, premijerni polufinalist na ATP turnirima.

 

Hrsport.net.

 

 

Odgovori