Dodig i Melo bez naslova u Monte Carlu, braća Bryan osvojila 98. zajedničku titulu

Kao uvertira u finale pojedinačnog dijela ATP Masters 1000 turnira u Monte Carlu (Federer – Wawrinka) odigrano je finale u konkurenciji parova. Pobjedu su odnijeli braća Bob i Mike Bryan porazivši Ivana Dodiga i Marcela Mela u tijesnom trećem setu 10-8…

Nakon Wimbledona prošle godine, braća Bob i Mike Bryan zaustavili su Ivana Dodiga i Marcela Mela i u finalu Monte Carla ove godine. Sa 6:3, 3:6, 10-8 Amerikanci su došli do svoje 98. zajedničke titule, a Mike je usto postao prvi tenisač s okruglih 100 naslova u parovima.

 

“Nevjerojatan je osjećaj dosegnuti tri znamenke, no osjećat ću se puno bolje kada tu brojku dosegnemo kao momčad. Oduvijek smo gledali na naše karijere kao zajedničke, to je naš veliki cilj ove godine”, kazao je Mike.

Hrvatsko-brazilska kombinacija bila je blizu svoje druge zajedničke titule. Vodila je 7-5 i 8-7 u odlučujućoj dionici, no Amerikanci su osvojili posljednja tri poena i produžili niz uzastopnih pobjeda ove sezone na 21 meč. Nakon Delray Beacha, Indian Wellsa, Miamija i Houstona osvojili su i peti turnir u nizu.

Prvi set odlučio je jedan break. 35-godišnji blizanci napravili su ga već u drugom gemu. Dodig i Melo kasnije su imali po jednu break loptu kod 0:2 i 2:4, ali ih nisu uspjeli iskoristiti.

U drugom su setu oba para prokockala po jednu priliku za break, a onda su u osmom gemu Dodig i Melo stigli do prednosti (5:3). U treći set se ušlo nakon što su braća Bryan prokockala 15-40 u devetom gemu.

U odlučujuću dionicu bolje je ušao najbolji par svijeta. Vodio je 2-0, 3-1 i 4-2, a onda su Dodig i Melo okrenuli na 7-5 u svoju korist. Imali su 7-6 i dva servisa, no zadržali su samo jedan, dovoljan za prednost 8-7. Braća su zadržala oba svoja servisa, došli do meč-lopte i realizirali je oduzevši servis suparnicima.

Bob i Mike Bryan tako su po četvrti put na tronu u Kneževini. Prethodno su slavili 2007., 2011. i 2012. godine. Ukupno sada imaju 29 naslova iz serije ATP Masters 1000.

Dodig i Melo su pak doživjeli treći poraz u četvrtom zajedničkom finalu. Pojedinačno gledano, Dodig u finalima parova ima omjer 1-5, a Melo 13-14.

 

hrsport.net

 

Odgovori