Dodig i Melo traže formulu za titule: “Treći set je uvijek lutrija, mogao sam i ja bolje odigrati”

Ivan Dodig i Marcelo Melo ipak nisu uspjeli osvojiti londonski Masters, makar su bili jako blizu. Hrvatski tenisač stoga osjeća i tugu i ponos poslije finala.

Hrvatsko-brazilska kombinacija zaustavljena je u finalu završnog turnira sezone. Trofej su uzela američka braća Bryan, kojoj i Ivan Dodig priznaje da su najbolji teniski par na svijetu.

“Odigrali smo još jedan uzbudljiv susret, kakvi su bili svi na ovom turniru. Tužan sam jer smo izgubili, ali igrali smo protiv najboljeg para na svijetu. Moramo biti i ponosni na ovaj rezultat, nadam se da će biti još prilika”, kaže.

 

Dodig i Melo poraženi su tek u neizvjesnom trećem setu, stoga je žal za porazom još i veća.

“U prvom smo setu svi dobro servirali, ali u drugom smo pali. Treći je uvijek lutrija, tu samo mogao i ja bolje odigrati. Međutim, nedostajalo mi je i malo energije”, izjavio je hrvatski predstavnik.

Mogu li Dodig i Melo bolje od svega što pružili ove sezone?

“Napredovali smo, ali možemo još više. Neke stvari funkcioniraju dobro, a neke ne. Čudno je da nismo osvojili niti jedan turnir ove sezone, a ovdje smo došli do finala. Sljedeći nam je korak početi osvajati turnire, zbog toga svi mi igramo tenis”, odgovorio je Dodig.

Naposljetku je usporedio uspjehe na Wimbledonu i Mastersu.

“Teže je ovdje pobijediti sve najbolje parove u svijetu, za razliku od Wimbledona, ali Wimbledon je opet nešto posebno. Osjećaji su tu pomiješani. Možda bih ipak ovo izabrao kao veći uspjeh”, zaključio je.

 

Odgovori