Dodig: “Melo i ja se predobro znamo, bit će nadmudrivanja u našim mečevima”

Hrvatska Davis Cup reprezentacija je napokon kompletirana, Franku Škugoru i Mati Deliću pridružili su se Borna Ćorić i Ivan Dodig, pobjednici prošlotjednih ATP Challengera u Barranquilli, odnosno Saint-Rémyju…

Vrlo brzo nakon što su se smjestili u hotel otišli su na trening, kako bi se što bolje prilagodili na uvjete. Ćoriću bi to trebalo ići lakše, jer je u Kolumbiji igrao na zemlji, za razliku od Dodiga koji je do naslova stigao na betonskom igralištu.

Njihovi rezultati svakako su dodatno ohrabrenje uoči okršaja s Brazilom u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu.

“On je igrač koji se jako dobro osjeća na mreži i od njega ne možemo očekivati da će igrati s osnovne crte. On koristi svaku priliku da ode naprijed.

Ima jako dobre reflekse, jako je spretan na mreži i jako velik i brz za svoju visinu. Dobro pokriva mrežu i to je ono što koristi najbolje. A kad ima dobar prvi servis, uz puno varijacija, onda je teško igrati protiv njega. On je vrhunski igrač parova, ima sve velike i bitne stavke za to.”

“Imao sam pomalo turbulentnu sezonu, tijekom koje nisam odigrao puno mečeva, tako da mi je ovaj ‘challenger’ dobro došao. Odigrao sam pet odličnih teških mečeva i nadam se da će mi pomoći ovdje u Davis Cupu”, kaže Dodig, koji je u ponedjeljak došao nadomak povratku među sto najboljih na pojedinačnoj ATP listi. Skočio je za trideset mjesta i sada je 106. igrač svijeta. U paru je, pak, na šestom mjestu liste najboljih igrača svijeta, a par Dodig – Melo je trenutno treći u utrci za odlazak na završni turnir u London.

Nije nikakva novost kada se kaže da je dvojac Ivan Dodig – Marcelo Melo jedan od najboljih parova svijeta, i to već duže. Stoga je poraz u prvom kolu US Opena bio prilično iznenađenje.

“Sigurno da nismo očekivali da ćemo rano završiti s nastupom na US Openu. No igrali smo protiv tima koji je tog dana bio na jako visokom nivou. Odlično su servirali i igrali kvalitetno. U parovima je normalno da ima mečeva koji su nepredvidivi i jako je teško cijele godine držati kontinuitet. To se vidi i kod braće Bryan, koji su također u New Yorku ispali u prvom kolu. Iza nas je najbolja sezona od ove četiri koliko igramo zajedno, svaka je bolja od prethodne, i nema razloga biti nezadovoljan.”

Dodig i Melo dugogodišnji su teniski partneri, a ove će subote zaigrati jedan protiv drugoga. Naš se tenisač osvrnuo na prednosti i mane takve situacije.

“Ima puno i pozitivnih i negativnih. Marcelo i ja svjesni da znamo jedan drugog jako dobro, da poznajemo i prednosti i mane, tako da će tu biti nadmudrivanje, s kojim ćemo pristupom ući u meč. Bit će tu i veliki oslonac na naše partnere koji će sigurno igrati veliku ulogu u tom meču, gdje će morati biti velika podrška. Parove ne može igrati jedan, potrebna je dobra kemija između dvojice suigrača, a ja se nadam, iako nam nedostaje Marin Čilić, da imamo šanse za prolaz.”

 

Odgovori