Ivan Dodig pod svjetlima reflektora na Asheu nemoćan protiv raspoloženog Murraya

Pod svjetlima reflektora stadiona Arthur Ashe, u posljednjem meču dana na tom terenu, Ivan Dodig pokušao je iznenaditi Andyja Murraya i postati prvi tenisač u ždrijebu koji će izboriti treće kolo. No, raspoloženi Britanac to nije dopustio te je za jedan sat i 51 minutu igre došao do pobjede 6:2, 6:1, 6:3.

“Bilo je puno dugih izmjena, a on se dobro kreće. I ja sam se kretao vrlo dobro večeras i mislim da sam odigrao dobar meč”, zadovoljan je bio Murray. A kako i ne bi bio.

U toku meča čak je šest puta oduzimao servis 118. tenisaču svijeta, koji nije uspio realizirati ni jednu od ukupno tri break lopte.

Zabio je deset asova, osvojio 88% poena iza prvog servisa te ostvario 30 izravnih poena i 21 neprisiljenu pogrešku.

Dodig je svoju jedinu priliku imao u prilično ravnopravnom trećem setu. Propustio je dvije break lopte, dok je Murray realizirao svoju jedinu.

27-godišnji Međugorac imao je 23 izravna poena i 27 pogrešaka, što i nisu toliko loše brojke, no zato od svog servisa nije imao pomoć kakvu je očekivao i kakva mu je bila potrebna.

Ubacio je 56% prvog servisa, a iza njega skromnih 60% poena. Poslije drugog servisa osvojio je manje od polovice poena (47%). Murrayev odličan retern u potpunosti je došao do izražaja.

Hrvatski tenisač pokušavao je izlascima na mrežu poremetiti ritam svog suparnika, ali je u takvim situacijama osvojio također skromnih 63% poena (22/35).

 

Hrsport.net

 

Odgovori