Martić: ‘Kao trener sam navikao na teške mečeve’, Čilić: ‘Zapelo je u zadnjem gemu’

Izbornik hrvatske Davis Cup reprezentacije Vedran Martić i najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić bili su presretni nakon pobjede nad Talijanima i ulaska u polufinale Davis Cupa. Martić je prvi prokomentirao izdanje u ponedjeljak i ispunjenje cilja.

“Osjećaji se ne mogu opisati. Ušli smo u polufinale, cilj je bio proći grupu, a sad smo tu i ne možemo drugo nego biti sretni”, kazao je Martić.

Njemu nije bio problem proživljavati dramu na terenu, pogotovo Marinovog meča. Navikao je biti i po sedam sati u dvorani.

“Već dugo sam trener i navikao sam na teške mečeve, bilo mi je OK. Možda je gledateljima bilo teže gledati, ali s moje strane nije bilo problema.

Obratio se potom i Čilić koji je imao priliku protiv Jannika Sinnera donijeti drugi bod, imao je servis za meč, ali nije ga iskoristio i Talijan je preokrenuo.

“Na jednom gemu je zapelo, zadnjem. Zadnji gem je uvijek nekako čudan. No, fantastična pobjeda Goje koji je na domaćem terenu dobio Sonega koji je imao i podršku domaće publike, pokazao je fantastičan tenis. Donio nam je taj veliki bod i pripremio sve, za mene ili dečke da dođemo do 2:0.”

U Čilićevom meču opet se ponovila ista priča, odličan ulazak i onda pad iz kojeg se ovaj put nije uspio iščupati.

“Opet sam imao fantastičan prvi dio meča, sve do kraja drugog seta. Servirao sam odlično i sjajno igrao, ali žalim za tim završetkom meča gdje nisam uspio doći do kraja. Moram analizirati sve s izbornikom i timom. No, velike čestitke Mati i Mekti koji su pokazali veliko srce i sjajan tenis”, rekao je Čilić.

Odgovori