Dodig i Ram propustili veliku priliku, Marach i Pavić osvojili titulu u Ženevi

Odličan i neizvjestan meč odigrali su u finalu turnira u Ženevi Oliver Marach i Mate Pavić s jedne te Ivan Dodig i Rajeev Ram s druge strane.

Marach i Pavić su među najboljim parovima svijeta, što potvrđuje i njihov ranking, ali i Dodig i Ram su među elitnim igračima u parovima. Upravo oni imali su veliku priliku prelomiti meč na svoju stranu, ali Marach i Pavić su se izvukli i na kraju otišli do pobjede.

Prvi set uzeli su Dodig i Ram koji su sredinom seta došli do breaka i zadržali prednost do kraja te sa 6:3 uzeli to razdoblje igre.

Odlično su krenuli i u drugi set gdje su poveli s 4:2 i imali 0:40 te praktički četiri meč lopte, ali Marach i Pavić se izvlače, odmah nakon toga rade break i odvode meč na svoju stranu.

Drugi set uzeli su u tie-breaku sa 7:3, a u produženom tie-breaku su nakon zaostatka 9:8 i meč lopte Dodiga i Rama, nanizali tri poena i uzeli pobjedu.

Za Maracha i Pavića ovo je četvrta titula ove sezone i prva nakon one tri uzastopne u siječnju začinjene osvajanjem Australian Opena.

Ženeva, finale:
Oliver Marach/Mate Pavić (Austrija/Hrvatska, 1) – Ivan Dodig/Rajeev Ram (Hrvatska/SAD, 2) 3:6, 7:6(3), 11:9

Odgovori