Na krilima Stipanovića Cedevita poravnala finalnu seriju

Cibona i Cedevita poravnati su u finalnoj seriji hrvatskog doigravanja nakon što je Cedevita ipak odigrala dosta bolje nego u prvoj utakmici, a Cibona nije uspjela ponoviti onakav nastup. U Domu Dražena Petrovića momčad Jure Zdovca slavila je 82:73 i tako je serija poravnata na 1-1, a Cedevita vratila prednost domaćeg parketa.

Vidjelo se u ovom dvoboju koliko je Cedeviti nedostajao Andrija Stipanović na početku serije, ovdje je bio prvo ime susreta odigravši jako dobro i u fazi obrane i napada. Luka Žorić i Marko Tomas nisu bili na razini prvog dvoboja i tu leže razlozi Ciboninog poraza.

Za razliku od prvog dvoboja koji je Cedevita odigrala u dobrom dijelu ispod svake kritike, ali i zaslugom Cibone, ovaj put Jure Zdovc imat će manje zamjerki iako je i dalje to bio nastup ispod one razine na kojoj Cedevita može igrati.

U završnici prve četvrtine Cedevita je počela stvarati razliku. Cibona je povela sa 16:14 da bi nakon toga Cedevita napravila seriju 11:0 i stvorila prednost.

Sredinom druge dionice tricom Roka Ukića Cedevita je pobjegla na 37:24 da bi uslijedilo bolje razdoblje u igri Cibone, serija 7:0 koja ju je dovela na šest poena zaostatka. Tu su Cibosi opet ušli u probleme s realizacijom iz igre, pet minuta nisu mogli do ubačaja i Cedevita se uspjela odvojiti. Srećom po Nazorovu momčad, barem su njegovi igrači odlazili na liniju slobodnih bacanja te tako ipak spriječili nego odvajanje koje bi rano odlučilo pobjednika.

Na poluvremenu je Cedevita imala prednost 50:39, a tijekom svih drugih 20 minuta priča se nije mijenjala. Cedevita je održavala vodstvo bez većih problema, Cibona pokušavala smanjiti zaostatak, ali nikako nije uspijevala probiti granicu od minus šest.

Dvoboj je potpuno prelomljen u zadnje tri minute, odlični Dominic Gilbert tricom je privukao Cibonu na 76:70, tri napada Cibona je propustila za dodatno približavanje, a onda 40 sekundi prije kraja Demetrius Nichols ubacuje tricu i rješava pitanje pobjednika.

Kod Cedevite istaknuli su se Will Cherry s 20 poena i pet skokova (nije odradio završnicu susreta nakon neugodnog pada) te s po 15 poena Roko Ukić i Andrija Stipanović (devet skokova). Kod Cibone po 13 poena ubacili su Luka Žorić (sedam skokova) i Dominic Gilbert dok je Branislav Ratkovica dodao deset skokova i 11 asistencija.

Odgovori