Murray razveselio domaće i rastužio Čilića

Marin Čilić nije preskočio visoku prepreku u polufinalu ATP turnira iz serije 500 na travi Queen’s Cluba. U potrazi za svojim trećim finalom na turniru u Londonu, prvi hrvatski reket je sa 6:3, 4:6 i 6:3 izgubio od glavnog britanskog aduta Andyja Murraya, svjetskog broja dva.

Na putu do pobjede, 29-godišnji prvopostavljeni Škot prošao je s dva ‘breaka’ u prvom i jednim u trećem setu. Marin se vratio u igru osvajanjem druge dionice meča, ali iz njegova kuta gledanja, stvari su otišle u krivom smjeru ranim gubitkom servisa u odlučujućem setu, u kojemu je Murray otišao do 3:0 i više se nije osvrtao.

 

Drugom igraču svijeta ovo je bila 11. pobjeda nad prvim hrvatskim reketom, protiv kojega sada vodi s 11-2 u međusobnom omjeru u seniorskom tenisu. Od prethodnih dobivenih mečeva, jedan se dogodio upravo u Queen’s Clubu, 2013. u finalu, kada je Marin bio u ulozi branitelja naslova i zapeo na završnoj prepreci.

Andy Murray

Murray korak do nove titule u Queen’s Clubu (fotografija: Dana Anders)

Murray je izborio svoje peto finale na ovom turniru, a u nedjelju će biti u prilici dohvatiti peti naslov, drugi u nizu.

ATP Queen’s Club, polufinale:

Murray (Velika Britanija, 1) – Čilić (Hrvatska, 5) 6:3, 4:6, 6:3

 

Odgovori