Dodig: “Odigrao sam dva najbolja seta u karijeri na travi, šteta što nismo završili”

Ivan Dodig igrat će u četvrtom kolu Wimbledona nakon što je u trećem kolu Nizozemac Igor Sijsling uhvatio tek jedan gem, a zatim početkom trećeg seta predao meč. Dodig priznaje kako je igrao meč života na ovoj podlozi i da žali što on nije priveden kraju…

Odličan nastup upisao je Ivan Dodig u trećem kolu Wimbledona. Posve nemoćan Igor Sijsling prekinuo je muku pojačanu ozljedom početkom trećeg seta kada je predao meč kod 1:0 za Dodiga.

Odigrao sam meč na stvarno visokoj razini. Mislim da su mi to bila dva najbolja seta u karijeri na travi.

Retern je funkcionirao vrhunski, on je dobro servirao, ali sam ga lako čitao i ništa nije mogao. Žao mi je što nismo odigrali meč do kraja jer znam da nisam nikako mogao izgubiti, ali opet mi je i drago što ću se više odmoriti”, rekao je Dodig za Hrvatski radio.

Kada je dolazio u Wimbledon, nije imao posebne ciljeve, napominje kako i inače ide od meča do meča bez previše razmišljanja unaprijed.

“Nikada ne mislim o rezultatu i završetku turnira toliko unaprijed. Znam da kad igram svoj najbolji tenis da mogu svakog pobijediti. Žao mi je što Marin nije prošao do drugog tjedna, igrao je sjajno i šteta što ga je ozljeda zaustavila.”

Hrvatski tenisač ističe kako je odlično pripremljen i da uopće ne osjeća umor.

“Iskustvo igranja na travi mi dosta pomaže, ali najveću ulogu u ovom rezultatu ima odlična pripremljenost. Kondicijski trener je odradio sjajan posao i imam osjećaj da mogu igrati svaki dan bez problema po pet setova. Uopće nema nimalo umora.”

Lijepo je to za čuti uoči dvoboja protiv Davida Ferrera koji će biti sigurno za Ivana najzahtjevniji u ovogodišnjem turniru.

 

hrsport.net

 

Odgovori