Za portal govore nogometaši Jozo i Josip, debitanti u nacionalnom dresu

Dvojica mladih bročanskih nogometaša Jozo Ivanković i Josip Jozić nastupit će danas za reprezentaciju Bosne i Hercegovine do 17 godina, na kvalifikacijskom turniru za odlazak na Europsko prvenstvo. Jozo i Josip članovi su HNK Zrinjski iz Mostara a zahvaljujući sjajnim igrama dobili su poziv za nacionalni dres. Jozo i Josip za naš su portal dali paralelni intervju.

Recite nam nešto o vašim nogometnim početcima?

Jozo: Nogomet sam počeo trenirat sa 6 god. u HSN ”Međugorje’. Gledajući oca i strica koji su redovito igrali rekreativni nogomet i ja sam se probao okušati. Redovito sam trenirao svaki dan, bilo to po kiši, suncu, vjetru, snijegu, da bi u prvom razredu srednje škole prešao u HŠK ”Zrinjski”.

 

To je za mene bila velika promjena u životu. Svako jutro ustajanje u 6:30, 7h te sa busom u Mostar. U početku su me vozili roditelji dok nisam upoznao ekipu i sam grad Mostar. Velika potpora su mi bili roditelji, koji su me podržavali i davali mi snagu za još jači rad bez kojih ne bih ni uspio do reprezentacije! Tu još trebam spomenuti trenera Nenada Gagru bez kojeg ne bih ni dobio poziv u reprezentaciju BiH.

Josip: Nogomet sam počeo sa 12 god., zahvaljujući Antonu Miletiću koji me je upisao u HNK ”Brotnjo”. Svaki dan sam pješke išao na trening i trebalo mi je pola sata, pa poslije treninga opet pola sata od stadiona do kuće. Redovito sam trenirao dva puta dnevno po svim vremenskim ne/prilikama. Trenirao sam u Brotnju 3.5. godine. Za te godine nastupio sam za sve uzrasne kategorije. Pa tako i za prvi tim za koji sam zabio pet golova. Opet zahvaljujući Antonu Miletiću od ove sezone postao sam članom HSK ”Zrinjski”. Treninzi su veoma zahtjevni, treneri kao cijeli stručni tim su odlični, a najviše bih istaknuo trenera Nenada Gagru kod kojeg sam najviše napredovao te bi mu zahvalio što ima veliko povjerenje u mene i to što me je preporučio selektoru BiH reprezentacije U-17.

 Koliko za vas znači poziv u reprezentaciju?

Jozo: Iskreno, nisam se nadao pozivu! Čitajući u novinama i internetu shvatio sam da se i ja nalazim na popisu igrača. To me je posebno razveselilo sto mogu biti član reprezentacije koja okuplja ponajbolje igrače u BiH.

Josip: Nisam se nadao pozivu u reprezentaciju jer sam tek došao u Zrinjski. Ali trener je prepoznao moj talent te me predložio selektoru koji me je uvrstio na popis igrača, čime sam bio veoma zadovoljan ali i iznenađen.

 

Koju poziciju igrate?

Jozo: Od početka svojih nogometnih koraka igram obranu. Bilo to kao bočni igrač ili centralni stoper. S tim da sam većinu utakmica odigrao kao stoper, sto mi i najbolje leži.

Josip: Dok sam bio u Brotnju više sam igrao prema naprijed, međutim dolaskom u Zrinjski trener me je uvidio kao defanzivnog veznog igrača, a po potrebi sam igrao i stopera. Najviše mi odgovara pozicija zadnjeg veznog, ali trener je taj koji odlučuje a ja dajem sve od sebe da zadovoljim njegove zahtjeve!

Gdje planirate nastaviti karijeru?

Jozo: Otkad sam došao u Zrinjski stvarno sam prezadovoljan! Bilo to igračima s kojima treniram, trenerima pa do svih osoba u klubu. Stvarno nemam ni jedne zamjerke! Treninzi su na visokom nivou, zahvaljujući treneru Nenadu. Tako da sebe vidim u Zrinjskom, a kasnije što Bog dadne!:)

Josip: Volio bih se okušati kao igrač Zrinjskog, a najveća zelja mi je otići u inozemstvo i zaigrat za neki inozemni klub.

Dugo godina se poznajete. Kako biste opisali jedan drugoga?

Jozo: Josip je vrlo talentiran igrač. Za njega mogu reci samo rijeci hvale! Znamo se od malih nogu, dok je on još bio u Brotnju, a ja u Međugorju. Zajedno smo nastupili na nekoliko turnira, a od ove sezone smo i suigrači u Zrinjskom. Njegovu kvalitetu potvrđuje i to što je nekoliko puta bio proglašen za najboljeg igrača/strijelca na vrlo jakim turnirima!

 

Josip: Jozo je vrlo odličan igrač i za njega mogu reci sve najbolje kao i za prijatelja i kao za suigrača! Dok sam ja igrao za Brotnjo, a on za Međugorje bio je ponajbolji igrač Međugorja! Zajedno smo nastupili na nekim vrlo jakim turnirima, te je bio ponajboljim obrambenim igračem! Samo neka nastavi svojim radom, uspjeh mu neće pobjeći!

 

Našim nogometašima želimo puno uspjeha u nacionalnom dresu i u nastavku karijere!

 

 

Odgovori