Sušić vjeruje i u Europu, dva nova imena na probi u Istri 1961

Nogometaši Istre već su krenuli s pripremama za proljetni dio sezone u kojoj ih očekuje borba za opstanak do posljednjeg kola, neki igrači stigli su na probu, dok “starosjedioci” najavljuju svoja bolja izdanja u drugom dijelu prvenstva.

Trener Istre 1961 Igor Pamić već je prilično “upregnuo” svoje igrače u Medulinu, ne želeći prepustiti slučaju bilo kakav segment igre koji bi ih nakon proljetnih obveza mogao koštati ostanka u elitnom razredu hrvatskog nogometa.

 

Među 33 igrača u prvoj fazi priprema našla su se i dva nova imena, Domagoj Krajačić i Tomislav Ivičić, igrači koji će se u narednom periodu pokušati nametnuti treneru i tako zaraditi ugovor u jednom od financijski stabilnijih prvoligaša.

25-godišnji Krajačić igra na poziciji lijevog beka, istoj onoj na kojoj je standardan Hrvoje Milić. no njegov ostanak u klubu nije siguran pa se klupski čelnici nastoje osigurati na sve načine. Spomenuti igrač do sada je nastupao za HAŠK, Pomorac, Marsoniju, Radnik, Međimurje, Znojmo te u Imotski, u kojem je odigrao prvi dio ove sezone.

S druge strane, njegov vršnjak Ivičić je napadač, a do sada je branio boje isključivo drugoligaša i trećeligaša poput Segeste, Bjelovara, Križevaca, Međimurja, Pomorca, Karlovca, Vinogradara i Samobora.

No, jasno je da će glavna snaga morati izvući iz postojećeg kadra, a jedan od njih, Mateo Sučić, dužnik je zbog neuvjerljivih izdanja iz jesenskog dijela prvenstva, stoga spremno obećava svoja bolja izdanja: “Odmorio sam se, naravno da jesam. Praznike sam proveo kod kuće gdje sam živio cijeli život, pored Međugorja. Za Novu godinu sam malo putovao i to je to. Na početku odmora uopće nisam trenirao, samo sam se odmarao.”

“Prije dva tjedna sam počeo s treninzima koje nam je dao trener. Sve u svemu, odmorio sam se, a nisam se zapustio. Vježbe koje nam je dao trener su bile za održavanje forme, bilo je nešto trčanja i nešto vježbi za snagu, ali ništa previše naporno”, istaknuo je Sučić u izjavi za službenu klupsku stranicu.

Desni bočni Puljana je svjestan da ih čeka teška bitka za očuvanje prvoligaškog statusa, ali vjeruje da će u tome uspjeti: “Očekujem da ćemo ostati u ligi. Možda nam se i posreći pa počnemo zabijati golove kakve smo mi dobivali pa se priključimo borbi za Europu. Ima još 15 utakmica i nikad nije kasno.”

Jedan od onih koći će ga tjerati na više rada je i oporavljeni Ivor Horvat, igrač koji također pretendira na mjesto desnog bočnog: “Konkurencija je uvijek dobro došla jer je to poticaj da se radi još više i još jače. Meni je drago da se on oporavio i ako se izbori za poziciju, onda će igrati.”

 

hrsport.net

 

Odgovori