Kristijan Pantić strijelac u pobjedi BiH

Prva pripremna utakmica između futsal reprezentacija BiH i Crne Gore završila je pobjedom reprezentacije BiH 3:1. Strijelci u večerašnjoj pobjedi u Čitluku za reprezentaciju BiH bili su Kahvedžić, Novoselac i Pantić, a počasni pogodak za Crnu Goru postigao je Zoran Barović.

Pretposljednju provjeru pred kvalifikacije za Europsko prvenstvo pogotkom u 3. minuti otvorio je Nermin Kahvedžić. Reprezentacija BiH nastavila je s dobrom igrom i nakon ranog vodstva, a odličnu priliku da poveća prednost BiH propustio je kapetan Mulahmetović. Naime, Mulahmetović najstrožu kaznu nakon šestog akumuliranog prekršaja Crne Gore nije pretvorio u pogodak, ali je samo minutu kasnije nakon novog prekršaja Crne Gore Novoselac bio siguran sa deset metara.

Igrala se 18. minuta kada je Dražen Novoselac pogodio za 2:0 i postavi konačni rezultat prvog poluvremena.

Drugo poluvrijeme ponudilo je nešto izmijenjenu sliku na parketu jer su inicijativu preuzeli igrači Crne Gore. No, pokušaji Crnogoraca su uglavnom završavali pored vrata Skuhana. Domaća publika u Čitluku zbog bolesti nije imala priliku u igri vidjeti Tomislava Bevandu, ali ju je zato u 31. minuti obradovao Kristijan Pantić. Pantić je dobro istrčao kontru i atraktivnim šutom prevario istrčalog vratara Boškovića. Da bi nakon toga konačnih BiH – Crna Gora 3:1 u posljednjoj minuti postavio Zoran Barović iz kaznenog udarca nakon šestog akumuliranog prekršaja BiH.

„Mogu biti zadovoljan utakmicom jer ono što smo planirali smo i ostvarili, odigrali smo utakmicu u kojoj su praktično svi dobili priliku da se pokažu i nametnu i mislim da su moji igrači odigrali skroz korektno. Rezultat nam nije bio imperativ, bilo nam je bitno da svi igraju. Utakmica je igrana u malo nezgodnom terminu jer smo u nedjelju svi imali prvenstvene utakmice, ali sve u svemu sam zadovoljan” izjavio je nakon utakmice izbornik Matan i dodao koko je reprezentacija BiH u prvom poluvremenu igrala dobro, imala rezultat i nekoliko stopostotnih prilika, te da ju je nesmotrenost vezana za akumulirane prekršaje dovela u situaciju da Crna Gora ima svojevrsnu inicijativu u drugom poluvremenu.

Komentirajući utakmicu izbornik Crne Gore Sveto Ljesar nam je kazao kako se reprezentacije BiH i Crne Gore dobro poznaju, te da je i prije utakmice znao da će ogled reprezentacija biti neizvjesna i da bi ga mogao odlučiti pad koncentracije i tome slično. „BiH je u ovom trenutku spremnija ekipa. Ekipa koja ima dužu klupu od naše reprezentacije i mislim da je to u ovom trenutku prevagnulo. Drugo poluvrijeme smo mnogo kvalitetnije odigrali od prvog. Prvim poluvremenom uopće nisam zadovoljan, dok sam drugim zadovoljniji” izjavio je izbornik Ljesar.

BiH: Omerbegvić, Šunjić, Matan, Mulahmetović, Radmilović, Pantić, Novoselac, Bevanda, Devušić, Aladžić, Kahvedžić, Galić, Mičeta, Skuhan. Izbornik: Boro Matan.

Crna Gora: Despotović, Ćalasan, Barović, Perović, Dondić, Bojović, Jovanović, Vukčević, Mugoša, Novović, Bošković, Zeković, Junčaj. Izbornik: Sveto Ljesar.

Druga pripremna utakmica između reprezentacija BiH i Crne Gore na rasporedu je u četvrtak, 28. veljače u 17 sati a reprezentacije će ponovno snage odmjeriti u Gradskoj športskoj dvorani u Čitluku.

 

citluk.ba

 

Odgovori