Luka Miletić: U Vitezu vidim priliku za iskorak dalje

Nakon sezona provedenih u Hrvatskoj nogometnoj ligi, Brotnjak Luka Miletić od ove sezone nosi dres premijerligaša Viteza. Na startu prvenstva, “Vitezovi” su zabilježili poraz i neodlučeni rezultat i trenutno su na devetom mjestu tabele. Iako je imao nekoliko inozemnih ponuda,  dvadesetdvogodišnji stoper se odlučio za Vitez.

Vitez sam izabrao iz nekoliko razloga, a onaj najvažniji je to što je ovaj klub jako dobra sredina za razvoj mladih igrača i tu vidim svoju priliku za daljnji napredak i iskorak u karijeri. Također, čuo sam sve najbolje o klubu i ljudima koji vode NK Vitez, i odluku mi  nije bilo teško donijeti – kazao nam je Luka.

 

Pred vama je teška zadaća jer je liga sve kvalitetnija. Koji je cilj kluba u ovoj sezoni?

Realno, primarni cilj je opstanak u ligi, no koliko uistinu možemo, rano je kazati jer je prvenstvo tek počelo. Mlada smo momčad i vjerujem da možemo pokazati mnogo u ovoj sezoni.

U dosadašnjoj karijeri su nastupao za nekoliko hrvatskih klubova. Koja je razlika između Premijer lige i HNL-a?

Iako je Premijer liga iz sezone u sezonu sve kvalitetnija, ja bi ipak kazao kako još postoji razlika u kvaliteti jer ipak HNL ima nekoliko klubova koji igraju ili će igrati europske lige, dok u našoj ligi sve ostane na prvom pretkolu. No nadam se kako će se u budućnosti to promijeniti. Primjerice, Zrinjskom je trebalo samo malo sportske sreće da prođu Maribor i nastave europski put.

Odgovori