Europski školski sportski dan obilježen u Čitluku

Kako bi na dostojan način sudjelovala u obilježavanju „Europskog školskog sportskog dana“, Srednja škola dr. fra Slavka Barbarića iz Čitluka, u sklopu projekta “Atletika kraljica sportova” financiranog od Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke, danas je na Gradskom stadionu Bare organizirala atletsko natjecanje za učenice i učenike.

Učenice i učenici od prvog do četvrtog razreda srednje škole natjecali su se u sljedećim disciplinama: utrka na 100 metara, utrka na 400 metara, štafeta 4×100, bacanje diska, bacanje kugle, bacanje koplja i skok u dalj. Važno je istaknuti kako je današnji program bio inkluzivnog karaktera te su u sportskim natjecanjima sudjelovali članovi Udruge Susret i štićenici Edukacijsko-rehabilitacijskog centra Sveti Josip Radnik.

Po tri prvoplasirane učenice i učenika u svakoj od kategorija nagrađeni su medaljama i prigodnim diplomama.

U organizaciju sportskih natjecanja aktivno su se uključili profesori tjelesne i zdravstvene kulture SŠ dr. fra Slavka Barbarića, a tehničku podršku provedbi natjecanja pružio je Atletski klub Brotnjo. Inače, SŠ dr. fra Slavka Barbarića atletsko natjecanje za učenice i učenike organizirala je uz pomoć Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke te EPEA – European Physical Education Association, dok su podršku aktivnosti koja promiče sport i zdrav način života također pružili Općina Čitluk i Hercegovačka pivovara.

Europski školski sportski dan obilježava se na međunarodnoj razinu zadnjeg petka u rujnu i čitlučki srednjoškolci drugu godinu zaredom bili su dio međunarodnog događaja.

citluk.ba

Odgovori