Fantastičan uspjeh karatista Brotnja

Proteklog vikenda održan je Svjetski kup u karateu za kadete i juniore. Domaćinstvo jedinog natjecanja za kadete i juniore koje službeno organizira Svjetska kareate federacija osim svjetskog prvenstva prvi put je dobila Hrvatska, Umag. Natupili su natjecatelji iz 30 zemalja (Austrija, Azerbaijan, Bahrain, BiH, Bugarska, Hrvatska, Češka, Danska, Finska, Makedonija, Njemačka, Grčka, Hong Kong, Mađarska, Indija, Italija, Latvija, Crna Gora, Nizozemska, Poljska, Rumunjska, Rusija, Škotska, Srbija, Slovačka, Slovenija, Španjolska, Švedska, Švicarska i Ukrajina) među njima i šest Čitlučkih karatista.

 

Deni Šarac i Jelena Pehar postali su pobjednici Svjetskog kupa, Anamarija Tomić i Katarina Sušac osvojile su srebrene medalje, Iva Prskalo brončanu medalju, a Vilma Krasić bila je peta.

Deni Šarac u prvom kolu pobjeđuje Finca Nurmia 8:0, u drugom Austrijanca Omerovića 5:0, a u polufinalu iznimno neugodnog Azerbaijanca Hajizadea 3:1. Slovenac Kolendar predao je finalni meč zbog ozljede.

Jelena Pehar u prvom kolu pobjeđuje Austrijanku Maksimović 8:2, u drugom Slovenku Barbel 5:3, u polufinalu Šveđanku Nilsson sudačkom odlukom i u finalu Bugarku Goranovu 7:4.

Anamarija Tomić u prvom kolu pobjeđuje Rječanku Dešu 4:3, u drugom Španjolku Espinosu – Lopes 5:0 i u polufinalu još jednu Hrvaticu Andričević 2:1. U finalu gubi od Bugarke Vangelove 6:2.

Katarina Sušac u prvom kolu pobjeđuje Srpkinju Petrović 2:1, u drugom Španjolku Palomo – Lorenzo 8:2, u polufinalu Austrijanku Kreil 4:2, a u finalu gubi od Riječanke Vukoje 6:2.

Iva Prskalo poražena ju u prvom kolu od kasnije pobjednice Austrijanke Vordeleitner 3:7. Austrijankinim ulaskom u finale Iva je dobila priliku kroz repasaž boriti se za medalju što je ona sigurnim pobjedama protiv Hrvatice Peruško 5:0 i Nizozemke Wieman 3:0 i iskoristila.

Vilma Krasić počela je nastup pobjedama protiv Slovenke Smiljan 3:0 i odlične Grkinje Tsagkari 1:0. Nažalost poražena je od Hrvatskih prestavnica, prvo u polufinalu od brončane sa posljednjeg europskog prvenstva Barac, a onda i od Rehak u borbi za medalju.

“Iako su naši natjecatelji prije dva tjedna na iznimno jakom turniru u Salzburgu ostvarili odlične rezultate i pokazali da su u odličnoj formi, ipak nismo očekivali ovoliko medalja na Svjetskom kupu. Za sve naše osvajače medalja ovo su najvrijedniji rezultati u njihovim dosadašnjim karijerama. Ovim natjecanjem završena je ova natjecateljska sezona. Sljedi kraći odmor a nakon toga počinjemo sa pripremama za novu natjecateljsku sezonu”.

 

Odgovori