Fantastični Čilić Hrvatsku odveo u Svjetsku skupinu Davis Cupa

Marin Čilić bio je glavni adut hrvatske tenske reprezentacije u meču s Nizozemskom u Amsterdamu. Nadali smo se da će sve biti gotovo prije pa da premoreni osvajač US Opena ne mora ništa osim igre parova, ali tijek situacije bio je takav da se morao u petom meču boriti s Thiemom de Bakkerom za povratak Hrvatske u Svjetsku skupinu. I kako je samo uspio! Za dva sata i 58 minuta igre slavio je sa 6:7 (4), 6:4, 6:2, 7:5.

De Bakker je bio najneugodniji mogući protivnik za Marina u ovim trenucima kad nije na sto posto svojih mogućnosti jer taj 193 centimetara visoki tenisač sjajan je server i uz to je išao na sve ili ništa protiv mnogo kvalitetnijeg Čilića.

 

Koristilo mu je to u prvom setu, koji osvaja nakon tie breaka, ali nije sve izgledalo baš kako bi rezultat sugerirao. De Bakker je stigao do breaka na drugom Marinovom servisu, a potom je izgubio svoj kod vodstva 5:4. Izgledalo je u tim trenucima da se psihološka igra prebacuje na našeg najboljeg tenisača, ali nije bilo tako. Nizozemac lako osvaja tie break, s time da je vodio 6:1 i tek dopustio Marinu da dođe do četvrtog poena prije nego mu je ‘oteo’ set.

I tu se nešto promijenilo kod Čilića, nije želio prepuštati ništa slučaju te je podigao nivo igre, iako je bio vidno umoran. Uvjerljivo osvaja drugi set, da bi u trećem bio još uvjerljiviji, ali posao nije ni izbliza bio gotov jer Nizozemac je bio prepun samopouzdanja u četvrtom setu.

Čiliću je na prvih pet servisa dozvolio ukupno šest poena i činilo se da ćemo gledati novi tie break, ali kod rezultata 5:5 je popustio, Marin dolazi do 40:15 i koristi drugu break loptu, a potom bez izgubljenog poena završava priču. Sad može u Međugorje i slaviti, zaslužio je!

Večernji List

 

Odgovori