Federer bolji od Čilića na US Openu

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić nije se uspio plasirati u četvrto kolo posljednjeg Grand Slam turnira sezone, US Opena u New Yorku. Bolji od njega bio je peterostruki pobjednik u Flushing Meadowsu, trenutačno treći igrač svijeta Roger Federer, koji je slavio sa 6:3, 4:6, 6:4 i 6:2 nakon dva sata i 40 minuta igre.

Čilić je bio ravnopravan igrač u prva tri seta, ali propustio je realizirati previše break-lopti da bi mogao računati na pobjedu protiv najboljeg tenisača svih vremena.

 

U prvom setu Čilić najviše može žaliti za tri vezane break-lopte u trećem gemu. Nakon što ih je propustio realizirati, Federer je u sljedećoj igri oduzeo Međugorčaninu servis i prednost sačuvao do kraja seta. U drugom setu Čilić se uspio vratiti i napravio je break u najboljem trenutku, u desetom gemu, iskoristivši drugu set-loptu.

 

U trećem setu Čilić je izgubio servis već u prvom gemu, nadoknadio ga u drugom, da bi kasnije ponovno posustao u devetom gemu. Ključni trenutak susreta vjerojatno se dogodio pri rezultatu 4:4 u trećem setu, na Čilićevom servisu u trenutku kada je Federer imao break-loptu. Naš je tenisač dobio opomenu zbog odugovlačenja, a potom je odservirao dvostruku pogrešku, nakon čega je Federer poveo s 5:4.

U četvrtom setu naš je tenisač gubio svoj servis u dva navrata, u trećem i sedmom gemu, te mu spasa nije bilo.

Čilić je na kraju napravio čak 20 neforsiranih pogrešaka više od Federera (44-24) i tu treba tražiti razloge poraza. Bio je ovo treći međusobni dvoboj Čilića i Federera i treća pobjeda švicarskog igrača.

HRT.hr

 

 

Odgovori