Filip Kozina seniorski prvak Hrvatske

Filip Kozina, član Atletskog kluba Brotnjo, na proteklog vikenda održanom seniorskom Prvenstvu Hrvatske osvojio je naslov prvaka u disciplini troskok. Na prvenstvu, održanom u Karlovcu, Luka Ćurković i Anna Ćurković bili su na korak do medalje

– Proteklog vikenda u Karlovcu, organizacijom atletskog kluba Karlovac, održano je i ono najvažnije prvenstvo, a to je seniorsko prvenstvo Hrvatske. Naši članovi nastupili su i na ovome prvenstvu i ostvarili odlične rezultate. Najuspješniji je bio Filip Kozina koji je dvoranskoj tituli sada dodao i titulu prvaka Hrvatske za seniore i na otvorenom u disciplini troskok. Filip je odlično skakao i zasluženo osvoji titulu.
Luka Ćurković je u skoku u dalj skočio do novoga osobnoga rekorda na otvorenom od 7.70 m. Nažalost, mala ozljeda ga je spriječila da završi sve skokove do kraja gdje bi sigurno još popravio taj osobni. Tako je ovaj put osvojio četvrto mjesto. Ali treba spomenuti da su sva tri natjecatelja bila unutar 2 cm. Drugi rezultat je bio 7.72, dok je treće mjesto bio 7.70, koliko je i Luka skočio, ali nažalost zbog lošijeg drugoga rezultata, ostao je korak do odličja.
Anna Ćurković, nakon manje ozljede, se vratila natjecanjima i skočila za nju solidnih 5.91 m čime je također osvojila 4. mjesto u skoku u dalj. Anna se trenutno nalazi u fazi pripreme za svoje najvažnije natjecanje, a to je Svjetsko prvenstvo – poručili su iz AK Brotnjo.

Odgovori