Natjecatelji AK Brotnjo osvojili nove medalje i popravili osobne rekorde

Natjecatelji Atletskog kluba Brotnjo u subotu, 28. svibnja nastupili su na Državnom prvenstvu BiH za mlađe juniore/ke. Na prvenstvu su nastupili dječaci i djevojčice rođeni 2005. godine i mlađi, a broćanski atletičari osvojili su četiri državne medalje.

– Naši članovi bili su odlični i sa Državnog prvenstva za dječake i djevojčice donijeli su četiri nove držane medalje. Najuspješniji je bio Josip Ivanković sa dvije medalje. Ivanković je osvojio naslov državnog prvaka u disciplini troskok te treće mjesto u skoku u dalj. Treća mjesta zauzeli su Nika Kordić na 800 m, te Luka Kordić u troskoku – poručili su iz AK Brotnjo.

Dan kasnije u Splitu je održano Prvenstvo Dalmacije za starije kategorije, na kojem su broćanski atletičari bili jako uspješni te su uz osvojene medalje popravili i najbolje osobne rezultate.

Na prvenstvu u organizaciji ASK Split, Filip Kozina osvojio je prvo mjesto u disciplini troskok. Filip je sa skokom od 15.35 m postavio svoj novi osobni rekord te se približio normi za Mediteranske igre.

Zlatnu medalju u troskoku osvojila je Marija Ivanković. Marija je zlatnu medalju osvojila skokom od 13.11 m, što je njezin najbolji rezultat sezone.

Skočivši 5.68 m u skoku u dalj Anna Ćurković postavila je novi osobni rekord i osvojila zlatnu medalju.

Ćurković je također osvojila srebrnu medalju u utrci na 100 m, dok je srebro srebrnu medalju u troskoku osvojio Josip Ivanković.

Odgovori