FOTO: Blještavom igrom nastup u četvrtfinalu osigurale momčadi Potpolja i Krehin Gradca

Nakon što je u sve četiri skupine završen prvi krug natjecanja Malonogometne lige MZ općine Čitluk, koje se održavao po jednostrukom bod sustavu i principu svatko sa svakim, prvoplasirane momčadi iz svake skupine (Međugorje, Gradnići, Čerin i Biletići) izravno su se plasirale u četvrtfinale, a drugoplasirane i trećeplasirane momčadi nastavile su razigravanje u osmini finala za preostala četiri mjesta u četvrtfinalu.

 

Tako su u ponedjeljak navečer pred više od 700 navijača na prekrasnom ŠC Ćorkov dolac u Međugorju odigrana prva dva izuzetni kvalitetna susreta osmine finala, u kojima su, nakon mnogo uzbuđenja, plasman u četvrtfinale izborile momčadi Potpolja i Krehin Graca.

Iako je prvi susret između Potpolja i Dobrog Sela počeo je opreznom i kvalitetnom igrom obiju momčadi, već u 5. minuti Ante Ostojić je prekrasnim pogotkom doveo Potpolje u vodstvo od 1:0 i na noge digao svoje navijače. Unatoč tomu što je uslijedio čitav niz lijepih akcija, snažnih i preciznih udaraca te pokušaja igrača obiju momčadi da postignu pogodak, rezultat se do poluvremena nije mijenjao. Dobro Selo je u nastavku zaigralo ozbiljnije i češće napadalo što im se u 31. minuti isplatilo jer je neumorni Zrinko Raspudić lukavim udarcem izjednačio rezultat na 1:1. Budući da se taj rezultat do kraja susreta nije mijenjao o pobjedniku su odlučivali penali. Tek nakon serije od čak po devet udaraca s bijele točke, konačna pobjeda od 8:7 pripala je momčadi MZ Potpolje koja se tako plasirala u četvrtfinale. Pogotke iz penala za Potpolje postigli su: Ante Ostojić, Ivo Zelenika, Josip Bojčić, Ivo Ostojić, Damir Pervan, Goran Šakota i Jure Grubešić, a za Dobro Selo: Jure Šaravanja, Vidan Tole, Vedran Marić, Zrinko Raspudić, Kristijan Betki i Marin Šaravanja.

 U drugom susretu favorizirana momčad Krehin Graca, koja je inače prošlogodišnji pobjednik Lige, teškom je mukom pobijedila čvrstu i vrlo kvalitetnu mladu momčad Čalića s 1:0 i izborila nastup u četvrtfinalu. U prvom poluvremenu terenom je dominirala momčad Krehin Graca koja je brzim akcija pokušavala što prije doći u vodstvo. No, osim nekoliko pogodaka Darka Planinića u vratnicu, više fenomenalnih obrana vratara Čalića i nekoliko ozbiljnih pokušaja Čalićana, mreže su u prvom poluvremenu ostale netaknute.

No, već u prvoj minuti nastavka susreta, nezaustavljivi Darko Planinić – Ziko, munjevito je krenuo u napad i prekrasnim pogotkom doveo K. Gradac u vodstvo 1:0. Do kraja susreta vodila se vrlo zanimljiva i kvalitetna borba, u kojoj su igrači Čalića boljom igrom pokušali izjednačiti. No u tomu nisu uspjeli čak ni u posljednjoj minuti kad su propustili realizirati stopostotnu prigodu, pa je na kraju pobjedu od 1:0 i plasman u daljnje natjecanje slavilo Krehin Gradac. Ipak treba naglasiti da su igrači Čalića prikazali vrhunsku kvalitetu za što su ih gledatelji nagradili zasluženim pljeskom.

Treba reći da će se večeras (utorak) na ŠC u Krehin Gracu odigrati i preostala dva susreta osmine finala, te da će se već sutra i prekosutra (srijeda i četvrtak) igrati četvrtfinalne utakmice kada će se znati tko su ovogodišnji polufinalisti. Kako je predviđeno polufinalni susreti igrat će se u utorak, 14. kolovoza, najvjerojatnije na ŠC u Blizancima.

Mile PAVLOVIĆ

 

 

 

 

 

Odgovori