Krehin Gradac osvojio MNL MZ općine Čitluk „Brotnjo 2019.“

Ekipa mjesne zajednice Krehin Gradac sinoć je osvojila Malonogometnu ligu mjesnih zajednica općine Čitluk „Brotnjo 2019.“. Za osvajanje četvrtog naslova prvaka Krehin Gradac je pobijedio Gornje Ograđenike i to nakon boljeg izvođenja šesteraca. Četrdeset minuta finala završilo je neriješeno 1:1, a Gradac je na kraju slavio 6:4.

Finalna utakmica bila je odlična, a pred do posljednjeg mjesta ispunjenim gledalištem SC Jakerovac prednost Krehin Gracu donio je Matej Pehar (P). Pehar je pogodak postigao u 6. minuti, no Gornji Ograđenici su, u svom drugom nastupu u finalu, došli do izjednačenja pogotkom Branimira Odaka u 25. minuti.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao, premda su obje ekipe dale svoj maksimum i bile jako dobre, pa je odluka o prvaku pala nakon izvođenja šesteraca.

Blago Planinić bio je siguran na otvaranju serije za Krehin Gradac, dok je s druge strane pokušaj Branimira Odaka obranio vratar Karlo Pehar. I u sljedećim serijama za Gradac su bila precizna braća Antun i Matej Pehar, Silvio Dujmović i Matej Pehar (P), a kod Gornjih Ograđenika šesterce su realizirali Franjo Lesko, Ivan Gagro i Josip Pehar no u „lutriji šesteraca“ Gornji Ograđenici nisu dobili priliku da poprave promašaj iz prve serije pa su na kraju pobjedu slavili igrači, treneri i navijači Krehin Graca.

Prije finalnog ogleda utakmicu za treće mjesto odigrali su Donji Hamzići i Čitluk Grad. Donji Hamzići osvojili su treće mjesto pobijedivši 7:2. Franjo Ivanković postigao je hat-trick za Donje Hamziće, za koje su po jedan pogodak također postigli: Marin Ivanković, Pero Radišić, Goran Ivanković i vratar Josip Ivanković, dok su strijelci za Čitluk Grad bili Ivan Šarac i Marko Grgić.

Najuspješnijim ekipama i pojedincima nakon završetka finala urečeni su pehar, medalja i nagrade, a na ovoj svečanosti vrataru Krehin Graca Karlu Peharu uručena je nagrada za najboljeg vratara, njegov suigrač Matej Pehar bio je najbolji strijelac lige, a nagrada za najboljeg igrača uručena je Antoniu Milićeviću iz Gornjih Ograđenika.

Pehare, medalje i nagrade ekipama i najboljim igračima uručili su: načelnik općine Čitluk Marin Radišić, predsjednik Općinskog vijeća Čitluk Predrag Smoljan, predsjednik UO Športskog saveza Brotnja Josip Grbavac, tajnik Športskog saveza Brotnja Milorad Prusina i predstavnici MNL MZ općine Čitluk Damir Jerkić, Mario Čilić i Nikica Pehar.

Sedamnaesto izdanje MNL MZ općine Čitluk ponudio je odličan nogomet u kojem su iz večeri u večer mogli uživati gledatelji, a na finalnoj večeri gledatelji su imali prigodu pogledati i revijalnu utakmicu u kojoj su nogometašice ŽNK Brotnjo, podijeljene u dvije ekipe, prezentirale svoje nogometno umijeće i pokazale s koliko talenta raspolažu.

Obje ekipe sudionice finala u svojim su mjestima organizirale proslave na koje su bili pozvani svi ljudi dobre volje.

Odgovori