FOTO: HRK Međugorje – RK Igman 25:28

U susretu 9. kola Prve rukometne lige Federacije BiH rukometaši Igmana savladali su Međugorje rezultatom 28:25. Gosti iz Ilidže bolje su ušli u utakmicu u Čitluku i već u ranoj fazi došli do vodstva koje su u najvećem djelu utakmicu uspjeli i sačuvati. Najraspoloženiji u redovima Igmana bili su Džembegović i Đuhera s po 7 postignutih golova dok je u redovima Međugorja više od ostalih pokazao Miletić, koji je također postigao 7 pogodaka. Već na samom otvaranju utakmice rukometaši Igmana uspjeli su doći do prednosti, bolje otvaranje gosti su iskoristili i poveli sa 4:0. Domaćim rukometašima bilo je potrebno 16. minuta da se vrate u utakmicu i preko Miletića izjednače na 6:6. Dobru igru sa sredine prvog poluvremena Međugorčani su nastavili i nakon izjednačenja, te su golom Duganžića i s dva pogotka Miletića došli do prednosti 9:6.

Nažalost trenera Ćavara serija Međugorja tu je stala a počela je nova rukometaša Igmana s kojom su gosti ponovno došli do izjednačenja. Prvo je Čorbo smanjio na dva gola zaostatka a nakon njega Džambegović je dva puta bio precizan sa sedam metara i izjednačio rezultat na 11:11.

 

Do kraja poluvremena gosti su ponovno uspjeli doći do tri gola prednosti, tako da se na odmor otišlo pri rezultatu 12:15 za Igman.

Na otvaranju drugog poluvremena golovima Tomislava Šimovića i Borisa Miletića Međugorje je došlo do samo gol zaostatka, no smanjivanje zaostatka poremetilo je isključenje Stanka Šimovića. S igračem više Igman je ponovno uspio doći do osjetnije prednosti, koja je u najvećem djelu drugog poluvremena iznosila po tri gola. Tako su gosti vodili sa 22:25 nakon 50. minuta igre, baš kao i pet minuta kasnije kada je lijepim cepelinom Dodig smanji na 23:26. Utakmica je završena rezultatom 25:28 i zasluženim slavljem rukometaša Igmana.

HRK Međugorje: Križanović, Kikaš, Dodig 2, C. Ostojić 2, Lukenda, T. Šimović 5, Dugandžić 2, S. Šimović 6, Bencun, Stipanović, Mijatović, Šego, Miletić 7, Prusina 1, J. Ostojić, Barbarić. Trener: Dragan Ćavar.

RK Igman: Lilić, Šabanović, A. Čorbo 1, F. Čorbo 1, Džambegović 7, Bečirović 2, Hošić, Kovačević, Đuhera 7, Balaš 4, Zahirović 2, Džamalija 4. Trener: Amir Zahiro.

 

pogled.ba

 

Odgovori