Wisla Marina Šege poražena bez borbe

U srijedu poslijepodne Wisla Plock, klub Marina Šege, trebala je igrati susret protiv Piotrkowianin Piotrkówa u 15. kolu poljskog prvenstva. No, Šego i suigrači susret su izgubili bez da je utakmica uopće počela…

U 15. kolu PGNiG poljske lige Wisla Plock dočekala je Piotrkowianin Piotrków i upisala svoj prvi poraz u sezoni, nakon 14 pobjeda. No, za gubitak dva boda nije kriva loša igra hrvatskog internacionalca Marina Šege i njegovih suigrača, već – pravilnik.

Na utakmici se naime nije na vrijeme pojavila liječnička služba, iako iz Wisle tvrde da su iz lokalne bolnice naručili medicinski tim, već prema pravilniku.

Delegat susreta mirno je pričekao 15 minuta i potom susret zaključio s 0:10 i dva boda u korist Piotrkowianin Piotrkówa, momčadi sredine tablice.

Nevjerica i žalost bila je poveznica svih izjava koje su Naftaši dali nakon tog događaja. “Mislim da će ovo odjeknuti u Europi, danas nismo izgubili mi, već rukomet kao sport”, kazao je na konferenciji za novinare trener Wisle Lars Walther.

“Da se utakmica igrala, situacija se za Piotrkowianin ne bi promijenila što se tablice tiče, no za nas ovaj poraz ima dalekosežne posljedice. Izuzetno mi je žao zbog navijača koji su došli na susret. Pravila su pravila, no mene su razočarali gostujući rukometaši i predstavnici njihovog kluba. Zaboravili su da je ovo sport”, kazao je dalje trener.

Wisla je do sad na ljestvici PGNiG lige bila prva, bez poraza, a pobjeda protiv Kielcea bila je kruna prošle godine. No, Kielce će sada lako prestići Wislu, čini se.

Na istoj konferenciji domaći sportski djelatnici pokazali su novinarima dokaz da su medicinare pozvali, a u pitanje su doveli i upitno mjerenje vremena zakašnjenja. Kažu da je po njihovom satu medicinski tim kasnio svega 30 sekundi nakon inicijalnih 15 minuta, ako uopće i jeste. No, meč se mogao odigrati i bez liječnika, da su protivnici na to pristali. Iz Wisle najavljuju žalbu.

Predsjednik RK Wisle Andrew Miszczyński dodao je: “Nevjerojatno nam je žao zbog navijača, bili su željni vidjeti ekipu u akciji nakon dva mjeseca stanke.”

Predstavnica Piotrkowianina, Bogumila Szczukocka, nije imala mnogo toga za reći: “Igrači su odlučili da ne žele igrati pod takvim uvjetima. Njihova je odluka bila jasna, a ja ih na igru nisam mogla natjerati.”

 

hrsport.net

 

Odgovori