Čilić u četvrtfinalu PBZ Zagreb Indoorsa

Marin Čilić prvi je Hrvat u četvrtfinalu zagrebačkog Indoorsa. U drugom kolu svladao je Slovenca Grega Žemlju sa 6:2, 6:3. Prvi napad na suparnikov servis Čilić je imao u trećem gemu. Stigao je do tri vezane break lopte, te je iskoristio prvu nakon pogreške Slovenca. I nakon breaka Čilić je dominirao, pa je do novog breaka, kojim je uzeo set, stigao u osmom gemu.

Drugi set je bolje otvorio Žemlja. U petom gemu je izborio tri vezane break lopte, ali ih nije iskoristio. U istom gemu je stigao do još jedne, ali je i nju spasio hrvatski tenisač. U sljedećem gemu je prvi nositelj kaznio Slovenca.

Stigao je do 0:40, a iskoristio je prvu sjajnim lobom. Do kraja meča Čilić je bez problema odservirao dva gema za pobjedu.

U četvrtfinalu će igrati protiv drugog Slovenca Blaža Kavčiča, koji je iznenađujuće izbacio Marcosa Baghdatisa. Poraz u drugom kolu upisao je i “lucky loser” Marcan. Na turnir je upao umjesto drugog nositelja Andreasa Seppija, a izgubio je od Nijemca Philippa Petzschnera sa 6:3, 6:4.

Index.hr

 

Odgovori