Ivan Dodig odličnom igrom do pobjede nad Beckerom u dva seta

Ivan Dodig plasirao se u drugo kolo PBZ Zagreb Indoorsa svladavši 56. igrača svijeta, Nijemca Benjamina Beckera. 28-godišnji Ivan Dodig odličnom igrom u prvom setu te koncentriranijom igrom u tie-breaku došao do prve pobjede na ovogodišnjem Indoorsu.

Statistički podaci upućivali su da će ovo biti jedan vrlo neizvjestan meč, no Ivan Dodig uspio je sve demantirati te je rezultatom 6:2 7:6 za samo 86. minuta slavio protiv Benjamina Beckera.

31-godišnji Becker nije uspijevao naći recept za odličnu igru Dodiga koji je igrao dobro s osnovne linije ali i na mreži.

Prije ovog meča dvojica igrača nisu se susretali. Što se osvajanja turnira tiče, Becker je samo jednom slavio i to 2009. u Hertogenboschu. Njegov najbolji ranking bio je 2011. godine kada je bio 38. igrač svijeta.

Jako dobro je Ivan Dodig otvorio susret protiv Benjamina Beckera. Nijemac je prvi servirao, ali svojim napadačkim stilom igre Međugorac je došao do prvog breaka. U narednim gemovima bio je siguran na svom servisu, ali je Beckera iz gema u gem sve više pritiskao. Nijemac se, kada bi došlo do izjednačenja, najčešće spašavao as servisima koji su mu i inače najjače oružje.

Kod 4:2 Dodig je imao break loptu na 40:30, ali ju nije iskoristio. Becker je došao do izjednačenja, čak imao i prednost, no Dodig ga je natjerao u greške. Prvi puta je forehandom 31-godišnji Becker izbacio lopticu van terena, a Dodigu je osigurao još jedan break pogodivši mrežu. Becker je bio vidno nervozan zbog neprisiljenih grešaka koje je činio te je u jednom trenutku bacio reket. Dodig je odličnim serviranjem, čak tri as servisa za redom potvrdio osvajanje prvog seta nakon samo 30 minuta igre.

U drugom setu svaki od igrača bio je uspješan na svom servisu u prva dva gema. Međutim, treći gem donio je pravo uzbuđenje u Ledenu. Servirao je Becker za gem, ali Dodig je uspio doći do izjednačenja. U idućih deset minuta niti jedan od igrača nije uspijevao osvojiti gem. U konačnici, Becker uspijeva pogoditi dva dobra servisa i time doći do svog drugog gema u setu.

Lakše no što je to njegov protivnik učinio, Dodig je sigurnom igrom osvojio gem za 2:2. Nakon toga prilika za break više nije bilo niti za jednog od igrača. Obojica su dobro servirali i lako su dolazili do poena. Takvom igrom, došli su do tie-breaka.

Nešto bolje je u 13. igru krenuo Becker. Poveo je s 2:0, no Dodig je uspio izjednačiti na 2:2. Nakon kratkog odmora, as servisom Ivan Dodig osvaja poen za 4:3, a potom Becker promašuje forehand paralelu te Dodiga stavlja u odličnu poziciju. Još jednu grešku je učinio Becker, Dodig sigurno “zakucao” as servis i došao do prve pobjede na ovogodišnjem Zagreb Indoorsu.

Ovako kvalitetnom i raznolikom igrom, Ivan Dodig na dobrom je putu da ponovi svoj uspjeh iz 2011. godine kada je bio pobjednik Zagreb Indoorsa, koji mu je do danas ostao jedini turnir na kojem je slavio.

U idućem, drugom kolu igrat će se hrvatski dvoboj budući da Dodiga očekuje također raspoloženi Ivo Karlović. Do sada su se susreli dva puta, 2011. na Australian openu i 2012. u Bratislavi, a oba puta slavio je Dodig.

HRSPORT.NET

 

 

 

Odgovori