Marin Čilić bez velikih problema do drugog kola Australian Opena

Nakon vrlo loše prošle sezone, Marin Čilić obećavajuće je otvorio ovu sezonu. Nastup na ATP Cupu nije bio loš do dvoboja protiv Guida Pelle koji mu nikako ne odgovara, zatim je upisao jednu pobjedu u Kooyongu i sada vrlo uvjerljivu na startu Australian Opena.

Igrao je protiv Francuza Corentina Mouteta, iznenađujućeg finaliste turnira u Dohi gdje je igrao najbolji tenis u svojoj karijeri i redom pobjeđivao Andreja Martina i Alekseja Popirina u kvalifikacijama te u glavnom ždrijebu Tennysa SandgrenaMiloša RaonićaFernanda Verdasca i Stana Wawrinku da bi ga u finalu zaustavio Andrej Rubljov.

U Melbourneu je odmah naišao na raspoloženog Čilića i nije uspio nastaviti niz dobrih turnirskih nastupa. Marin je bio koncentriran i dobar i za manje od sat i 50 minuta stigao je do pobjede 6:3, 6:2, 6:4.

Prvi set odlučen je jednim breakom. Kod 3:2 Čilić je stigao do 0:40 i napravio prvi break u meču. Do kraja seta obojica su čvrsto držali svoje početne utakmice.

Drugi set nastavio se u istom ritmu. Marin je dominirao s razlikom što je ovdje već u prvom gemu napravio break i onda još jednom napravio isto sredinom seta.

Treći set nije donio nikakve promjene, Čilić je napravio break za 2:1, zatim je Moutet uspio prvi put u meču vratiti izgubljeni servis, ali odmah je Marin došao do novog breaka i otišao do pobjede. Na servisu za meč imao je manjih problema te je spasio tri break lopte, ali na kraju je opak slavio u tri seta.

Čilić je osvojio 83 posto poena nakon ubačenog prvog servisa, samo jednom je izgubio svoj servis, a meč je završio s 34 winnera i 20 neprisiljenih pogrešaka. S druge strane Moutet je imao 20 winnera i 33 neprisiljene pogreške.

U drugom kolu Marina očekuje dvoboj protiv još jednog Francuza Benoita Pairea kojeg je svladao u zadnja četiri međusobna dvoboja.

Australian Open, prvo kolo:
Marin Čilić (Hrvatska) – Corentin Moutet (Francuska) 6:3, 6:2, 6:4

Odgovori