Dodig u tri seta nadigrao Karlovića za sraz s Južnim u četvrtfinalu

Poslije Marina Čilića u četvrtfinale se ATP turnira Zagreb Indoors plasirao i drugi hrvatski tenisač, Ivan Dodig. Drugi tenisač iz hercegovačkog Međugorja, koji nastupa na turniru, porazio je svog sunarodnjaka, Zagrepčanina Ivu Karlovića, rezultatom 7:6 (2), 6:7 (2), 6:3 i time poboljšao svoj međusobni omjer s Karlovićem na 3:0 te ušao u četvrtfinale…

Drugi hrvatski četvrtfinalist Zagreb Indoorsa nakon Marina Čilića postao je sjajni Međugorac Ivan Dodig, koji je u tri seta nadigrao svog sunarodnjaka, domaćeg tenisača Ivu Karlovića. Bilo je 7:6 (2), 6:7 (2) i 6:3 za Dodiga nakon 110 minuta vrlo dobrog i uzbudljivog meča.

 

Premda je Karlović zabio 22 asa i vratio se u meč nakon gubitka prvog seta te breaka u drugom, Dodig je ipak pokazao veću konstantu u igri i mentalnu jakost, kojom je stigao do konačnog trijumfa u odlučujućem setu.

U četvrtfinalu će drugi hrvatski “reket” igrati protiv Rusa, Mihaila Južnog, prošlogodišnjeg osvajača Indoorsa, a što se tiče međusobnih dvoboja s Karlovićem, Dodig sada ima skor od tri pobjede u sva tri međusobna meča.

 

hrsport.net

 

Odgovori