FOTO: Lubura izrada pobjednik streetball turnira „Čitluk 2012.“

Momčad „Lubura izrada” u sastavu Marko Lovrić, Josip Bilinovac i Hrvoje Ćavar pobjednik je turnira u uličnoj košarci „Čitluk 2012.”. Momčad sastavljena od igrača iz Širokog Brijega u finalu je bila bolja od domaće momčadi „Ante Prce”, te je pobijedivši 14:10 osvojila prvu nagradu turnira.

Ivan Buntić, Nikola Lesko, Dario Kordić i Mate Šaravanja uz pomoć brojnih sponzora organizirali su turnir u uličnoj košarci koji je okupio deset momčadi, a koji je pored natjecateljskog imao i humanitarni karakter. Naime, sav prihod od prodaje tombole biti će uplaćen za potrebe liječenja teško bolesnog Marina Turudića.

 

Nakon što je odigran dio turnira po skupinama izravan plasman u polufinale izborile su ekipe „Lubura izrada” i „Club Paris”, dok su nakon razigravanja polufinale izborile i ekipe „Ante Prce” i „Terminatori”. U prvoj polufinalnoj utakmici ekipa „Lubura izrada” je svlada „Terminatore” 21:9, a ekipa „Ante Prce” je u drugoj polufinalnoj utakmici bila uspješniji od „Cluba Paris” 15:7.

U utakmici za treće mjesto „Club Paris” je bio uspješniji od „Terminatora” 21:11. Poslije čega je uslijedilo finale turnira, koje je ponudilo odličnu košarku, na kraju kojeg je ekipa „Lubura izrada” slavila pobjedu 14:10.

U sklopu turnira je održano i natjecanje u šutiranju trica i u zakucavanjima, a pobjednik u obje kategorije bio je Mario Jelčić. Na turniru je također odigrana i revijalna utakmica na kojoj su nastupili pioniri Brotnja, te je održana humanitarna tombola s bogatim nagradama. Nagrade kao što su teniski reket Marina Čilića iz finala Umaga, dresovi Bariše Krasića, Darke Planinića, Andrije Stipanovića i ostale bogate nagrade privukle su mnogobrojne tako da su organizatori prodajom prikupili respektabilnu svotu koja će biti uplaćena za liječenje Marina Turudića.

 

Odgovori