FOTO: Međugorje četvrti put osvojilo Ligu Hercegovine

Pobijedivši ekipu Vidovo Polje, Međugorje je sinoć na SC Jakerovac osvojilo četvrti naslov pobjednika Lige Hercegovine. U ogledu „poznanika” iz prošlogodišnjeg finala, Međugorje je ponovno slavilo i obranilo titulu osvojenu u Ljubuškom, a igrač odluke u finalu bio je Marko Vlaho, strijelac jedinog pogotka. U ranije odigranoj utakmici za treće mjesto Jasenica je s 5:1 pobijedila Pregrađe uz tri pogotka Franje Delića, dok su veterani Brotnja u revijalnoj utakmici pobijedili veterane Zrinjskog 3:2.

 

Uz pehar i medalje, na sinoćnjoj svečanosti nagrađeni su i najbolji pojedinci. Nagradu za najboljeg strijelaca osvojio je Nikola Katičić (Vidovo Polje), nagradu za najboljeg vratara Anđelo Vasilj (Međugorje), a za najboljeg igrača kapetan Međugorja Matej Čilić koji je nakon osvojenog četvrtog naslova pobjednika Lige Hercegovine najavio oproštaj od dresa MZ Međugorje.

– Mislim da smo kroz četiri godine u kojim smo osvojili Ligu Hercegovine pokazali konstantu, da smo jedna dobra klapa i da na terenu ginemo jedan za drugog. Ponovno smo zasluženo osvojili prvo mjesto – izjavio je nakon uručenja pehara, medalja i priznanja kapetan Međugorja Matej Čilić.

Upitan da prokomentira općinsko natjecanje, Čilić je kazao:

– U Čitluku smo dominirali kao i obično, jedino što smo možda imali problema s ekipom Krehin Graca u finalu. Tu utakmicu smo dobili na penala kao i polufinalnu utakmicu, ali dominirali smo čitavu utakmicu i trebali smo pobijediti u regularnom dijelu. Imali smo dobrog golmana, moraš imati u ekipi dobrog golmana i da se sve ostalo poklopi da osvojiš naslov. Nama se poklopilo i opet smo uspjeli obraniti titulu. Ovo je moj oproštaj od Lige MZ, odigrao sam još jednu sezonu zbog domaćinstva u Čitluku. Pokušali smo osvojiti Ligu, uspjeli smo i ja s ovim završavam što se toga tiče.

Međugorje je osvojilo četvrti naslov prvaka u Ligi Hercegovine zahvaljujući odličnoj ekipi i treneru, teško je izdvajati nekoga u ekipa koja je najuspješnija u povijesti Lige Hercegovine. Zlatna generacija Međugorja osvajala je naslov 2012., 2013., 2015., i 2016., u najnovijoj obrani naslova prvaka, mnogima je za oko zapeo vratar Vasilj koji je sinoć proglašen za najboljeg vratara Lige Hercegovine.

– Osvojeni naslov prvaka i individualna nagrada mi puno znače. Ovo je četvrti put da osvajamo naslov u Ligi Hercegovine i to je postao ritual – izjavio je Anđelo Vasilj i dodao kako se ni sam nije nadao da će njegova ekipa tri puta morati pobjeđivati u „lutriji” šesteraca, no i da o kakvoj je ekipi riječ dovoljno govori činjenica da Međugorje u finalu nije primilo gol.

Ekipa Međugorja sinoć je uz pobjednički pehar visoko u zrak podigla i pehar Večernjeg lista, dobila nagradu Ožujskog, a valja kazati i kako je na dodijeli nagradu za fair play dobila ekipa Žirović iz Livna te da je broje gledatelja koji su došli pogledati finalnu večer Lige Hercegovine u velikoj mjeri nadmašio ranije rekorde zabilježene na Sportskom centru Jakerovac u Krehin Gracu.

 

citluk.ba

 

Odgovori